Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Regülatör BaFin’den Ethereum Tabanlı Gayrimenkul Bonosuna Onay

Almanya’nın regülatör kurumu BaFin’den yapılan açıklamada, kurumun Ethereum temelli bir gayrimenkul bonosuna onay verdiği ifade edildi. Fundament Group adlı bir şirketin geliştirdiği bu bono sayesinde regüle edilmiş emlak bonoları, Ethereum Blockchain’leri üzerinde yer alacak.

Yaklaşık 250 milyon euro değerine sahip olan bu bono sayesinde, emlak ürünlerinin bankalardan bağımsız olarak daha hızlı, daha efektif ve daha rahat bir şekilde ticaretinin yapılması amaçlanıyor.

Firmanın, şu an için ciddi manada katı ve likiditesi az olan bu pazara, bu hamle ile birlikte daha fazla bir heyecan ve likidite katma amacında olduğu ifade ediliyor. Bono, aynı zamanda BaFin tarafından onaylanan ilk tür olması sebebiyle de dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Fundament Group CEO’su ve kurucu ortağı Florian Glatz, bu tarz bir hamlenin emlak sektörü için gerekli olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

”Şu an için bu alana girdiğimiz ve BaFin’den onayı aldığımız için çok mutluyuz. Emlak ve gayrimenkul ürünlerinde artık yeni bir döneme başlamak istiyoruz. Bu son derece ilgi çekici ürünler için çok büyük bir heyecan duyuyoruz ve artık bu piyasanın yaşadığı kronik sorunları çözmek istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment