Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Utah’da Blockchain Temelli Mobil Oy Verme Dönemi

Blockchain teknolojisinin en fazla işe yarayacağı alanlardan birisinin de seçim güvenliği ve kolaylığı olacağı iddia ediliyor. Son dönemde birçok ülke, bu konu ile ilgili pilot çalışmalara ve araştırmalara başlarken, Amerika Birleşik Devletleri’nden de bu konuyla ilgili olarak önemli bir haber geldi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Utah County’de Ağustos ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, Blockchain temelli bir oylama sistemi test edilecek.

Bu seçimde, mobil oy verme uygulaması Voatz’ın deneneceği ifade edilirken, bu sayede çok daha efektif ve hızlı bir oy verme işleminin gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Daha önce Voatz platformu, iki farklı eyalette daha denenmişti. Platform, ilk olarak Denver’deki seçimlerde kullanılmış ve daha sonra da Batı Virginia bölgesinde test edilmişti.

Şu anda bu tarz bir oy verme sisteminin en fazla etki edeceği grubun ise, yurt dışı oyları olduğu ifade ediliyor. Yurt dışında ikamet eden ABD vatandaşlarının bu sayede ülkeye gelmek zorunda kalmadan oy verme şansına sahip olabileceği ifade ediliyor.

2016 yılında yapılan seçimlerde oy vereceğini beyan eden 300 binden fazla Amerikan vatandaşı, daha sonrasında çeşitli sebepler ile, oy verme işlemine katılamamış ve seçimlerde oy kullanamamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment