Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Ulusal Turist Kurulu Ödeme Yöntemi Olarak Kripto Para Birimlerini Kabul Ediyor

Merkezi Frankfurt’ta bulunan Alman Ulusal Turist Kurulu (GNTB), 5 Mart 2018 tarihinden başlayarak, Almanya ve uluslararası pazarlardaki kripto para birimlerini destekleyen blockchain teknolojisini kullanma konusundaki ilgilerinin bir cevabı olarak, Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ödeme kabul etmeye başladı.

Öncelikle Alman Ulusal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen GNTB, Almanya içinde turizmi teşvik ediyor ve ülkenin olumlu imajını oluşturmak için ürün ve stratejiler geliştiriyor. Organizasyon dünya çapında 32 temsilci ofise sahip.

GNTB başkanı Petra Hedorfer‘e göre, teknolojideki son trendler sürekli olarak gözden geçirilmekte ve kuruluşa başvurularda bulunulmakta. Turizm endüstrisini yönlendiren yenilikçi bir küresel şirket olmaya çalışarak yönetim kurulunun dijitalleşme stratejisinin bir parçası olarak blockchain ve kripto para birimi uygulamalarına karar verildi.

İşlemler için hız ve güvenlik sağlama üzere kendi blockchainlerinde kripto para birimlerinin kabulü, uluslararası işlemlerde şeffaflığa ek olarak finansal tasarruf da sağlayabilir.

2017 yılında tanınan reformun 500 yıllık izinin ardından Almanya’daki yaklaşan etkinlikler arasında bu Ağustos’ta Berlin’de düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası, 2019’da Bauhaus’un 100 yılı ve 2020’de Ludwig van Beethoven’in 250. doğum günü sayılabilir.

Almanya Seyahatinde Kripto Para Birimleri Nerede ve Nasıl Kullanılabilir?

Tarihi bol olan Almanya ve Avrupa genelinde eğitim amaçlı seyahat yapmanın yanında fintech’deki son gelişmeleri deneyimlemek için ödemeler yapmak bu seyahatlerin cabası olacaktır.

The Bavarian Neuschwanstein Castle 1886’da başlayıp Kral Ludwig II‘nin bu tarihli ölümünden bu yana halen mükemmelleştirilmemiş bir peri masalıdır. Richard Wagner‘in operasının müziğinden ve karakterlerinden büyük ölçüde esinlenerek inşa edilen kale, halkın gözünde özel bir tapınaktır. Kale, her yıl yaklaşık 1.5 milyon turiste ev sahipliği yapıyor.

Benedictine Abby’den dolayı 2000 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olan Reichenau Adası, konukları Avusturya ve İsviçre ile Almanya sınırına, Constance Gölü’ne davet ediyor.

Bunların yanı sıra, Europa-Park, Almanca konuşulan ülkeler arasında en büyük tema parkı olan ve Almanya’daki en üst tema parkı olarak faaliyet gösteriyor. Park çok sayıda kalenin antik çağlarında, yıl boyunca modern bir mola sunuyor.

Avustralya’daki dünyanın ilk kripto para dostu havaalanı ve Japon Peach Aviation’un 2018 boyunca kripto para birimi ödemelerini dahil etme planları, GNTB’nin seyahat/turizm gibi konularda Bitcoin gibi kripto para birimlerini kabul etmesinin, doğru yolda ilerliyor olduklarını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment