Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cobinhood, Fiyat Manipülasyonuna Açık Olan 6 Tokeni Borsadan Çıkardı

Birçok kripto para borsası, hem kendilerinin hem de kullanıcılarının yararını gözeterek yeni alt koinleri borsalarında listelemek için adeta birbirleri ile yarışırken, Cobinhood borsasından enteresan ancak bir o kadar da takdir edilesi bir hamle geldi. Birçok borsa yeni bir alt koin listeleyip onun sayesinde para kazanmaya ve borsayı tanıtmaya bakarken, Cobinhood borsasının fiyatlarında manipülasyon şüphesi bulunan altı tokeni borsadan çıkarması kripto para piyasasında geniş yankı uyandırdı.

Cobinhood, Tokenleri Borsadan Çıkarıyor

Tayvan merkezli bir kripto para borsası olan Cobinhood yönetiminden yapılan açıklamada, borsanın ileriye dönük planları ile birlikte, şu aşamada yapılan değişikliklerden bahsedildi. Funfair (FUN), Gnosis (GNO), ICONOMI (ICN), Santiment (SAN), Substratum (SUB) and Voise (VOISE) tokenlerinin borsadan çıkarılacağı belirtilen açıklamada, bu tokenleri hesaba yatırma, hesaptan çekme ve bu tokenler ile ticaret yapma gibi işlemlerin, 13 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere otomatik olarak iptal edilceği belirtildi.

Borsadan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

”Dikkatli bir incelemenin ardından bu tokenlerin borsadan çıkartılmasına karar verdik. Burada esas kararı bize aldıran şey bu  tokenlerin çok çok az işlem hacmi olması sebebiyle bazı fiyat manipülasyonlarına açık hale gelmesi ve kullanıcılarımızın bundan zarar görme ihtimaliydi. Yine aynı zamanda borsa kullanıcılarımızın da bu tokenler hakkında geri bildirimi olumsuz olunca ve tokenlerin geliştirici ekipleriyle yaşanan iletişim problemi de göz önüne alınınca, bu kararın en doğru hamle olduğu fikrinde birleştik.”

Bu 6 tokeni borsadan çıkaran Cobinhood, buna karşın 30 Mart yani bugünden itibaren Bİtcoin Cash’in; Bitcoin, Ethereum ve Tether karşılığı olarak borsaya yatırılması, çekilmesi ve ticaret yapılması gibi konularda destekleneceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada bundan böyle bireysel hesaplar ile birlikte artık kurumlara özel tüzel hesapların da açılacağı bilgisi, kullanıcılar ile paylaşıldı.

Tether’e de Sınırlama Geldi

Cobinhood yönetimi, ayrıca yaptığı bir diğer hamle ile Tether’in karşılık bulduğu koin sayısını, 20 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 16’ya düşürdü. Şirketten yapılan açıklamaya göre Tether artık sadece BRD, BDG, BOT, BTC, COB, CMT, CGC, DXT, ENJ, ETH, LALA, LTC, LYM, MCO, Qtum, ve UTNP koinleri ile eşlenebilecek. 20 Nisan’dan sonra diğer koinlerin Tether karşılığı planlanan işlemler ise otomatik olarak iptal edilecek. Cobinhood’da bu karardan önce yaklaşık 50 koinin Tether karşılığı vardı.

Cobinhood’un Tether hamlesi üzerinde bakacak olursak, hamle; kripto para piyasası analistlerinin biraz kafasını karıştırdı. Daha Şubat payında temel baz birim olarak dolardan Tether’e geçen borsanın bu hamlesi, o dönem için dolara azalan güvenin bir tezahürü olarak yorumlanmıştı. Sadece Cobinhood değil, geçtiğimiz günlerde Bittrex de Trueusd adında yeni bir sabit koin eklediğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment