Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Lüks Arabaların Satışı İçin Bitcoin Kabul Edilecek

Japonya’da lüks arabaların satışını yapan bir şirket, yaptığı açıklama ile Bitcoin’i bu arabaların satışında ödeme olarak kabul edeceğini açıkladı.

L’Operaio ismindeki şirket ile Japonya’nın en büyük işlem hacimli kripto para borsası Bitflyer arasında yapılan anlaşma, Bitflyer tarafından doğrulanırken, kripto para borsasının, şirkete Bitcoin ödemelerini kabul etmesini sağlayacağı sistemi sunacağı açıklandı.

Lüks arabaları Bitcoin aracılığı ile satın almak isteyen insanların Bitflyer’ın mobil cüzdanını iOS ve Android üzerinden indirdikten sonra, yaklaşık 100 milyon Japon Yeni, ya da bir başka deyişle 1 milyon dolarlık Bitcoin satın alım işlemi yapabileceği belirtildi.

Bitflyer tarafından yapılan açıklamaya göre tüm bu bol sıfırlı işlemlerin, sadece birkaç saniye süreceği belirtilirken, şirketin Tokyo’daki üç merkezi olan Setagaya, Nerima ve Aoyama’da Bitcoin ödemelerini şimdiden kabul etmeye başladığı ve yakın gelecekte bu sayıyı arttırmayı planladığı da belirtildi.

Tokyo merkezli önemli bir kripto para borsası olan Bitflyer, Japonya genelinde kripto para kullanımını yaymak ve teşvik etmek için, daha önce de Bic Camera adında elektronik eşya satış devi  ile güçlerini birleştirmişti. Daha sonra da yine bir başka teknoloji devi Yamada Denki, Bitcoin ile ödemeleri, bazı merkezlerinde kabul etmeye başlamıştı.

Bu üç büyük dev şirket ile ortaklık kuran Bitflyer’ın, yakın gelecekte de Miyabi ismini verdiği bir sistem ile yerel para transferlerini Blockchain üzerinden yapmayı deneyeceği de gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment