Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex, Borsaya Farklı İtibari Para Birimleri Eklendiğini Duyurdu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilen Bitfinex’ten yapılan açıklamada, borsaya bundan sonra farklı devlet para birimlerinin eklendiği ve bu yeni eklenen para birimleri ile direkt olarak özel bazı kripto paraların alınabileceği belirtildi.

Bitfinex’in sisteme eklediği ve bazı özel kripto paralarda karşılık olarak kullanılabilecek iki yeni paranın ise İngiliz Sterlini ve Japon Yeni olduğu ifade eldi.

Alt Koin Alıp Satanlar İçin İyi Haber

Bitfinex’in açıkladığı bu haberin, borsada ödeme sırasındaki çeşitliliği ve trafiği arttırması beklenirken; aynı zamanda yeni müşteri de çekmesi bekleniyor. Yine komisyon ücretlerinin da azalması beklenirken, daha önce sadece Amerikan doları ve Bitcoin arasında değiş tokuş yapılabilen platforma Japon Yeni ve İngiliz Sterlini’nin eklenmesi, hem o coğrafyalardan yatırımcıların borsaya çekilmesi, hem de Bitcoin’in biraz daha fonksiyon kazanması noktasında borsanın elini güçlendirecek.

Yapılan açıklamada, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini ile alınıp satılabilecek tek kripto paranın Bitcoin olmadığı da belirtilirken, son değişiklikten nasibini alan kripto paralar ve karşılığında kullanılabilecek yeni para birimleri, şu şekilde oluştu:

Bitcoin, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini

Ethereum, Euro, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini

NEO, Euro, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini

EOS, Euro, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini

IOTA, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini

Bazı Alt Koinlerin Bu Değişiklikten Nasibini Almaması Şaşkınlık Yarattı

Ethereum, Bitcoin, NEO, EOS ve IOTA yeni değişiklikten fayda gören koinler olurken; Monero (XMR), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) gibi çok büyük işlem hacmine sahip koinlerin aynı değişikliklerden faydalanamayacak oluşu, borsa kullanıcıları ve analistler arasında şaşkınlık yarattı. Bu bahsedilen kripto para birimleri Euro, İngiliz Sterlini ve Japon Yeni karşılığı alınıp satılma özelliği kazanamazken, Bitfinex borsasında işlem yapan kullanıcılar bu koinleri almak için Amerikan doları ve Bitcoin kullanmaya devam edecek.

Şirketten yapılan resmi açıklamada bu hamlenin birçok kullanıcıya daha iyi bir kripto para ticareti deneyimi sunacağı belirtilirken, bu durumun borsada ve genel olarak kripto para piyasasında olumlu gelişmelere sebep olacağına vurgu yapıldı. Artık Bitcoin ve Amerikan doları merkezli değil de, daha çeşitli seçenekler ile borsadaki kullanıcıların layık olduğu en iyi hizmeti onlara vermeye çalıştıklarına dikkat çeken Bitfinex CEO’su JL van der Velde, şu ifadeleri kullandı:

”Kripto para ticareti yapılabilecek diğer para birimlerini borsamıza eklemekten ve tüm kripto paraların dünyaca tanınabilir ve erişilebilir olmasını sağlamak konusunda şirket olarak üzerimize düşeni yaptığımız için  hayli mutlu ve gururluyuz. Bitfinex olarak daha şeffaf bir kripto para ticaretini destekliyor ve dünyada gelecekte yapılacak yasal düzenlemelerin de bir işbirlikçisi ve destekçisi olacağımızı bir kez daha duyuyoruz.”

Bitfinex borsası, son günlerde merkezini İsviçre’ye taşıyacağı haberleri ile de gündeme gelmişti.  Bitfinex yönetim ekibinin İsviçre hükümeti ile temaslarını yoğunlaştırdığı ve ülkeye taşınmak konusunda istekli oldukları bilinirken, Orta Avrupa’da artan Blockchain temelli ekonomi girişimlerinin ardından Bitfinex’in de bu hamlesi, kripto para sektöründe geniş yankı uyandırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment