Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanların Çoğu Facebook’un Libra’sına Güvenmiyor!

Sosyal medya devi Facebook uzun bir bekleyiş sonrasında kendi kripto para birimini duyurdu ve Libra bütün kripto para piyasasının gündemine bomba gibi düştü. Libra henüz kullanıma sunulmasa, bunun testleri bile yapılmasa da etkisi şimdiden bütün sektörü kasıp kavurmaya başladı.

Almanya’nın finansal birliği Bürgerbewegung Finanzwende tarafından 23 Temmuz tarihinde sonuçları açıklanan bir ankete göre Alman vatandaşlarının neredeyse %71’i Facebook’un Libra isimli kripto para projesine şüphe ile yaklaşmakta.  Bunun yanı sıra %12’lik bir kesim ise Libra’ya ‘kucak açtığını’ vurguladı.

Anket yapılan 2.093 Alman vatandaşından her 1 tanesi konu hakkında bir fikre sahipken, %17 bu stabil kripto para birimi hakkında ne düşüneceğini bilmediğini dile getirdi. Buna ek olarak anket katılımcılarının %52’lik kısmı ise Facebook’un toplumdaki etkisinin bugünlerde problemlere yol açtığını, %26 ise şirketin büyümeye devam etmesinin negatif etkiyi arttıracağına inandığını ifade etti.

Katılımcıların sadece %15’lik bir kısmı konu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirtirken, %7 ise Facebook’un günümüz toplamında hiçbir soruna yol açmadığını ifade eti. Genel olarak ise katılımcıların %78’lik kısmı sosyal medya devinin toplum üzerindeki etkisinin kötü olduğunu düşünüyor.

Facebook ise bugün 5 milyar dolarlık başka bir cezaya daha çarptırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment