Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Newegg, 73 Farklı Ülkeye Daha Bitcoin Ödemesi Opsiyonu Ekledi

Kaliforniya merkezli online perakende şirketi Newegg, Bitcoin ödeme opsiyonunun 73 farklı ülkede daha aktif hale getirildiğini açıkladı.

Alanında oldukça uzman ve başarılı bir firma olan Newegg’den yapılan açıklamada, bundan sonraki süreçte bahsi geçen 73 ülkede yer alan kullanıcıların, ürün satın alım işlemlerini Bitcoin aracılığı ile ödeyebileceğine vurgu yapıdlı.

Şu ana kadar 80 farklı ülkede hizmet veren firmanın kripto para ödeme sisteminden yararlanamayacak olan ülkelerin ise Cezayir, Ekvador, Mısır, Endonezya, Fas ve Vietnam olacağı belirtildi.

Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları, Newegg’in sunduğu bu hizmetten yararlanan ilk kişiler olurken, firmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Daha önce ilk olarak 2014’te ünlü kripto para ödeme sistemi firması Bit Pay ile bir anlaşma yapmış ve ABD ile Kanada vatandaşlarına Bitcoin ile ödeme fırsatı sunmuştuk. Gelinen noktada ise bu hizmete olan talebin arttığını gördük ve bunu diğer ülkelere de yaymak istedik. Sadece 6 farklı operasyon ülkemizde bazı yasal sebepler bu işin önünü tıkadı. Onun dışındaki Newegg kullanıcıları, gönül rahatlığı ile bundan sonra satın alacakları malları Bitcoin ile ödeyebilirler.”

Newegg, arkasında dev Çinli firmaya sahip olması ile de biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment