Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peru, Kara Para Aklamayı Önlemek İçin Regülasyon Hamlesi Yapıyor

Güney Amerika ülkesi Peru, kara para aklanmasının önlenmesi için kripto para sektöründe bir dizi regülasyon yapmak için gaza bastığını açıkladı.

Justicia TV’ye bir açıklama yapan Peru hükümet yetkilisi Bonifacio Meneses Gonzales, hükümete yaptığı çağrıda kripto para sektörünün regüle edilmesinin gerek olduğunu ifade ederken, bu sayede hükümetin kara para aklanmasının önlenmesine yönelik çok daha efektif bir süreç yönetebileceğini söyledi.

Şu anda yasal olarak birçok büyük boşluk olduğunu ifade eden Perulu yetkili, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Hükümet, bu alanda ciddi ve hızlı bir şekilde adım atmalı. Şu anda yer alan mevcut yasal boşluklar, kara para aklayıcıların işini çok kolay bir hale getirdi. Kripto para kullanan herkesin, hükümetin ilgili kurumları tarafından takip edilmesi gerekir. Bu da ancak düzgün bir regülasyon ile olur.”

Kripto para trade işlemlerinin ülkede son dönemde ciddi bir trend haline geldiğini ifade eden başarılı isim, Bitcoin topluluğunun da Peru’da artık hatrı sayılır bir rakama ulaştığının altını çizdi ve şunları ekledi:

”Bitcoin artık tüm dünyada popüler. Biz de hükümet olarak bu alanda üzerimize düşeni yapmalı ve bu ürünü güzel bir şekilde regüle etmeliyiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment