Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Hindistan’ın Bitcoin’i Yasaklamasını ‘Kutladı’

ABD krizini bilen dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, yaptığı tahminin yanı sıra Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı yaptığı eleştirilerle de tanınır hale geldi. Roubini geçtiğimiz yıllarda çok defalar eleştirdiği Bitcoin’i yine diline doladı ve Hindistan hükümetini tebrik etti.

Hindistan geçtiğimiz haftalarda Bitcoin kullanımını ülkede tamamen yasaklayabileceği haberi ile gündeme gelmişti ancak henüz böyle bir yasak yürürlüğe konulmadı. Nouriel ise kendi resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada Hindistan’ın ”bu zehirli shitcoin’leri” yasaklayan bilge bir hükümet olduğunu dile getirdi.

Roubini aslında Hindistan hükümetinin böyle bir hamle yapmasından önce bile 200 sayfalık bir rapor hazırlamış ve bunda kripto para birimlerinin tamamıyla yasaklanması gerektiğini önermişti. Hindistan’ın çıkarmayı düşündüğü belirtilen yasada ise Bitcoin kullanıcıların 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği yatırımcıları en çok geren madde olmuştu.

Ancak geçtiğimiz tarihlerde üst düzey Hintli yetkililer henüz söylentilerdeki gibi bir yasaklamayı planlamadıklarını ve böyle büyük haberlerin bizzat hükümet yetkililerinin ağzından duyulmadıkça doğru olmadığını vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment