Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kredi Platformu YouHodler’da Açık Saptandı!

VPN Mentor adlı bir araştırma firmasının güvenlik birimi, yaptığı açıklama ile kripto para kredi platformu YouHodler’da oldukça hassas ve kritik bir açık saptadıklarını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında, YouHodler serverlarından toplamda 86 milyon kayıtın rahat bir şekilde görülebildiği ifade edilirken, bu kayıtların arasında kimlik bilgileri, kredi kartı numaraları ve kredi kartı onay mekanizmaları gibi şeylerin bulunduğu ifade edildi.

Bunlara ek olarak YouHodler müşterilerinin banka hesabı bilgileri ve kripto para cüzdanları ile ilgili olarak detaylı verilerin de kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği ifade edildi.

VPN Mentor’dan konuyla ilgili olarak paylaşılan bilgilerde, şu ifadelere yer verildi:

”YouHodler firmasının sahip olduğu verilerin başka kişilerin eline geçmesi ve sızıntının devam etmesi, çok kötü sonuçlara gebe olabilir. Müşterilerin kredi kartı verilerini ve banka hesap bilgilerini saklayan firmaların çok daha ciddi güvenlik önlemleri almaları gerekir. Örneğin YouHodler, sadece kredi kartı bilgilerinin son dört hanesini dahi şifreleseydi, bu doğabilecek sonuçlar çok daha hafif olurdu.”

Firma, aynı zamanda YouHodler ile iletişime geçtiğini ve firmanın daha sonraki süreçte veri sızıntısını durdurmak için gereken hamleleri yaptığını da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment