Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya: BaFin, İngiliz Kripto Para Firmasını Kapattı

Almanya Federal Finansal Otoritesi (BaFin) yaptığı açıklama ile İngiltere merkezli kripto para firması Finatex Ltd’nin ülkedeki operasyonlarına son verildiğini duyurdu. BaFin’in resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, şirketin kendi kullandığı Crypto Capitals adı verilen trading platformunun fonksiyonuna son verildiği belirtildi. Sebep olarak ise, şirketin kullandığı temel prensiplerin, Almanya ekonomisine verebileceği zarar ve kayıtlı olmama durumu gösterildi.

Almanya Bankacılık sistemi ile Crypto Capitals’ın uyguladığı politikaların çeliştiğine vurgu yapan BaFin yetkilileri, firma ile ilgili yaptığı kısa açıklamada platform yetkililerinin ortaklıklar ile ilgili olarka sahte beyanlarda bulundukları ve sundukları hizmetin kalitesinin tartışmalı olduğuna vurgu yaptı.

Son dönemde giderek artan bir sıklıkla dolandırıcı kripto para platformlarına karşı sert tedbirler almaya başlayan BaFin’in bu son hamlesi de ilgi çekmiş durumda. Otoriteler, Almanya ekonomisinin durumuna ve işlerliğine çomak sokabilecek bu tarz dolandırıcı faaliyetler karşısında BaFin’in hiçbir tolerans göstermeyeceği konusunda çok net vurgular yapıyor. Bu durum da, o politkanın bir başka tezahürü olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle 2017’nin sonunda ICO’lar ile ilgili yatırımcıları uyaran BaFin yetkilileri, bu projelerin barındırdığı riskler ve az olan şeffaflık konusunda dikkatli olunması çağrısını da yapmıştı.

ICO projeleri ile ilgili kendilerine gelen birçok şikayet olduğuna değinen yetkililer, bunların değerlendirilmesi ve suçlu bulunan firmaların operasyonlarına son  verilmesi konusunda da son dönemde oldukça sert bir tavır takınmış durumda.

BaFin başkanı da, Haziran’da yapmış olduğu bir açıklamada gerek yatırımcı koruması gerekse de ekonomik dengenin bozulmaması için tedbirler almaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment