Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rapor: Enerji Sektörü, Merkeziyetsizliğe Çok Uygun

Dünya ekonomi çevrelerince son dönemin en fazla başarı gösteren ve büyüyen sektörlerinden birisi olarak gösterilen enerji piyasası ile ilgili bir rapor yayınlandı ve raporda, bu sektörün merkeziyetsiz bir yapıya son derece rahat bir şekilde uyum gösterebileceği kaydedildi.

Raporda, Blockchain teknolojisinin enerji sektörüne son derece uyumlu bir şekilde fonksiyon gösterebileceğine vurgu yapılırken; bu durumun da sektörün başarısına ciddi katkı yapabileceği belirtildi.

Özellikle de enerji sektörünün mevcut yapısının, Blockchain uygulamalarını oldukça efektif kılacağına değinilen raporda; şu anda birçok işletmenin de zaten bu duruma katılmak için çalıştığı ifade edildi.

Aslında, bireysel olarak enerji üretmenin de yasal olduğu bazı ülkeler var ve buralarda enerji sektörünün paydaşları bir arada uyumla çalışabilir. Zaten, Blockchain teknolojisinin uygulama alanlarından birisi de, bu tarz olaylar. Örneğin bir kişi evindeki panel ile kurduğu bir elektriği, Blockchain teknolojisi ile ‘teorik olarak’ bir başkasına satma şansına sahip.

Ancak otoriteler, bu noktada şöyle bir sorunun varlığına dikkat çekiyor: ‘Buna gerçekten katılmak isteyen insanlar var mı?’

Bu noktada insanların ne düşündüğü ya da neyi yapmak istediğinin büyük bir öneme haiz olduğunu belirten otoriteler, bu sebeple de şu anda bu konu için biraz daha temkinli bir yaklaşım sergilemenin pek de yanlış olmayacağı kanısında.

Gelecekte, enerji sektörü ile ilgili yaşanacak her türlü gelişmenin içinde Blockchain teknolojisinin kilit bir rol oynaması bekleniyor. Bu sebeple de, önümüzdeki dönemde konu ile ilgili olarak yeni gelişmeler görmemiz oldukça muhtemel. Bakalım temel prensipleri ile enerji sektörü ve Blockchain arasındaki köprü nasıl kurulacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment