Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cinsel Taciz Mağduru, Kripto Paralarla Kendine Anonim Olarak Fon Topluyor

Kripto paralar konusunda yeni bir kullanım alanı ortaya çıktı ve bu kullanım alanı, gerçekten de barındırdığı anlamlar ile, çok önemli bir yere sahip olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz dönemde bir cinsel tacize maruz kalan bir kişi, kripto para odaklı fon toplama platformu Seeds ile yaşadığı olayın etkisi ile çalışamadığı günler için kendisine bir fon topluyor.

Bu noktada kripto paraların sağladığı bir avantaj da ön plana çıkıyor. Eğer bu kişi, GoFundMe ya da KickStarter gibi geleneksel platformları kullansaydı, hükümet onaylı bir kimlik ibrazı ve banka bilgilerini göndermesi gerekecekti. Bu tarz psikolojik ve fiziksel travma yaşayan kişilerde içe kapanım ve fazla sosyalleşmek istememe gibi belirtilerin sıklıkla görülmesi sebebiyle, böylesi bir deklerasyonda bulunmak durumunda kalmayı, bir mağdurun istemeyeceği çok aşikar ve bu noktada kripto para odaklı fon toplama metodunun devreye girdiğini söylemek mümkün.

Bu arada mağdurun ismini işi gereği bilen tek kişi olan Seeds’in CEO’su Rachel Cook da, bir jest olması açısından bir miktar tokeni de, bu kişiye bağışladı. Cook, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Toplanan fonlardan normalde ekip olarak yüzde 10’luk bir alış yapma hakkımız var ancak elbette ki bunu kullanmadık. Kendisi ile bire bir olarak tanışma şansım oldu ve bu konu hakkında konuştuk. Birçok kişi, maruz kaldığı bu tarz şeyleri açığa vurma konusunda haliyle çok çekimser ve ben bunun yaşanmasını istemedim. Platformumuzu kullanarak böylesi bir fon elde etti. Bu sebeple çok mutluyum.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment