Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Colorado’da Dört Kripto Para Firmasına Soruşturma

Colorado Eyaleti’nde ekonomik ve finansal olaylar ile ilgili birimin başkanlığını yapan Gerald Rome, yaptığı açıklama ile dört farklı ICO platformuna kaydı yapılmamış tokenleri yatırımcılara teklif ettiği gerekçesi ile mahkeme celbi yolladı.

ICO’lar konusunda ABD’nin diğer birçok bölgesi gibi sert tedbirler alan ve dolandırıcılık vakalarına karşı yatırımcıları koruma yönünde adımlar atan Colorado eyaleti yetkilileri, dünkü başlattığı soruşturma ile birlikte son dönemde ICO şirketlerine karşı başlattığı soruşturma sayısını da 12’ye çıkarmış oldu.

Bitcoin Investments Ltd, Pink Date, Prisma ve Clear Shop Vision Ltd isimli dört ayrı firmaya soruşturma başlatan yetkililer, şimdi savunmaları dinleyecek.

Bunlardan ilki olan Bitcoin Investments Ltd şirketi, portföyünde 700 milyon dolardan daha fazla yatırım ürünü bulundurduğunu iddia ediyordu. Platformun aynı zamanda yatırımcılarına günlük kar vaad ettiği de gelen haberelr arasında.

Prisma ise kendi platformunun tokeni olduğunu iddia ettiği PRIS coini tanıtırken, yatırımcıların ilk yatırımlarının hemen ardından yüzde 27’ye varan karlar alabileceğini iddia etmesi ile dikkatleri çekmişti. Bir arbitraj botu olarak çalışan platformun da sahtekar olduğu ortaya çıktı.

Bir diğer platform olan Clear Shop Vision’ın da Haziran 2018’den bu yana üç ayrı ICO’yu listelediği ifade ediliyor. Şirketin SEC ile ilgili olarak verdiği ‘uyumluyuz’ türevi bilgilerin de sahte olduğu ortaya çıkarken, konuyla ilgili yapılacak açıklama ise merakla bekleniyor.

Bakalım bu firmaların akıbeti, önümüzdeki günlerde nasıl şekillenecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment