Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya, Kara Para Aklamada Anonim Kripto Paralara Dikkat Çekti

Almanya Maliye Bakanlığı, gizlilik odaklı kripto paraların kara para aklama ya da terör finansmanı gibi konularda artan kullanımına dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan raporda, Monero ve Zcash gibi kripto paraların son dönemde bu tarz işlemlerde daha artan bir şekilde kullanıldığı ifade edilirken, her ne kadar bu kripto paraların market hacminin az olmasına rağmen; yine de bu alanda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Kripto paraların ciddi volatiliteye sahip olmasının, bu ürünlerin tam olarak ödeme yöntemi olarak kullanılmasının az da olsa önüne geçtiği ifade edilirken,  bunar karşın son dönemde bir rutin haline gelen stabil kripto para projelerinin sabit değere sahip olması dolayısıyla, bu sürecin değişime uğrayabileceğine vurgu yapıldı.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

”Gizlilik odaklı kripto paralar, özellikle de stabil kripto paraların gündeme gelmesi ile birlikte, terör finansmanı ve vergi kaçırma gibi şeylerde daha da büyük bir artış yaşayabilir. Bu alanda dikkatli olunması ve potansiyel risklerin iyi bir şekilde saptanması gerekir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment