Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yine 8 Bin Doların Altına Düştü

Kripto para piyasası geçtiğimiz birkaç saat içerisinde değer kaybetmeye başladı.

Bitcoin fiyatı gece boyunca düşüş yaşadı ve 8 bin dolar seviyesinin altına geriledi. Bitcoin’in yanı sıra altkoinlerin de büyük bir kısmı değer kaybetmiş durumda.

Bitcoin Yine Düştü

Geçtiğimiz günlerde de buna benzer bir düşüş yaşayan Bitcoin bunun ardından 8 bin 200 dolar seviyesine kadar yükselmeyi başarmıştı. Ancak 8 bin 350 dolardaki direnişi kıramayan Bitcoin satış baskısıyla birlikte yeniden düştü.

 

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin son yirmi dört saat içerisinde yüzde 3 oranında değer kaybetti ve 8 bin doların altına indi. Bazı analistler Bitcoin fiyatında buna benzer bir düşüş yaşanacağını öngörüyorlardı.

Özellikle BitMEX gibi platformlarda Bitcoin’den kısa pozisyon alan yatırımcıların sayısı, uzun pozisyon alanlardan çok daha fazlaydı. Bu da çoğu yatırımcının buna benzer bir düşüş beklediğini gösteriyor.

BitMEX’teki kısa-uzun pozisyon oranları (Kaynak: TradingView)

Yeniden Yükselecek mi?

Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç saat içerisinde tam olarak hangi yönde hareket edeceğini kestirmek pek mümkün değil.

Bazı analistler Bitcoin fiyatının birkaç saat içerisinde yeniden yükselebileceğine inanıyorlar. Çünkü Bitcoin’de destek seviyesi kırılmadığı için şu anki satış baskısının çok ağır olmadığı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment