Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya, Libra Özelinde Özel Stabil Kripto Paraları Yasaklamak İstiyor

Fransa’nın Libra ile ilgili almış olduğu kararın etkileri halen taze iken, konuyla ilgili olarak bir gelişme de Almanya’da yaşandı.

Ülkenin en tirajlı gazetelerinden birisi olan Der Spiegel’de yayınlanan bir makaleye göre, Alman hükümetinin kafasında, Facebook’un Libra kripto parası başta olmak üzere, özel stabil kripto paraları yasaklamak var.

Ülkedeki en fazla seçmeni olan iki siyasi partinin, önümüzdeki hafta Almanya’nın Blockchain stratejisini oylayacağı ifade edilirken, bu stratejinin içinde yer alan bir maddeye göre, Almanya’nın bundan sonraki süreçte Facebook’un Librası başta olmak üzere, diğer büyük özel stabil kripto paraları da yasaklama yoluna gideceği iddia ediliyor.

Blockchain politikasından sorumlu siyasetçi Thomas Heilmann, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu süreci doğrularken, şu ifadeleri kullandı:

”Şu ana kadar, ekonomik olarak iyi bir performans gösterdik. Krizler ve enflasyon ile iyi bir şekilde başa çıktık diyebilirim. Ancak dijital ürünler ve dijital paralar artık işin içine girdiğinde,  onlar baş etmesi daha zor rakipler olacaklar.”

Bilindiği gibi Fransa’nın da benzer bir yola gireceğini açıklamasının ardından, Libra tarafında önümüzdeki dönemde ne gibi gelişmeler olacağı da, şu an için büyük bir merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment