Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’nın En Büyük Bankası Petro Desteğini Açıkladı!

Venezuela’nın en büyük bankası Bank of Venezuela (BDV) yeni yaptığı bir açıklama ile ülkenin tartışmalı milli kripto para birimi Petro’yu desteklediğini belitti.

Decrypt tarafından 13 Eylül tarihinde yayınlanan bir habere göre, BDV müşterileri online bankacılık hesaplarında kripto para birimlerine ayrılmış yeni özel bir sekme buldular. Şu an için söz konusu bölümde bir kripto para cüzdan bölümü yer alıyor ve içerisinde sadece Petro var. Ancak görünüşe göre sekme hala geliştirme aşamasında ve daha fazla kripto para birimi buradaki yerini alabilir.

Venezuela hükümeti tarafından piyasaya sürülen Petro, ülkenin petrol rezervlerine endeksli bir şekilde tasarlandı. ABD Hazine Bakanlığı ise Nicolas Maduro’nun Venezuela’nın uluslararası yaptırımlardan kaçış için böyle bir dijital para birimi piyasaya sürdüğüne inanmakta.

Petro’nun piyasaya çıkmasına rağmen Venezuela vatandaşları buna neredeyse hiç ilgi duymadı ve hükümet pasaport harç ödemeleri gibi çeşitli işlemleri Petro ile ödemekle zorunlu kılsa da, insanlar kripto para olarak ya Bitcoin ya da Dash kullanımına geçiş yaptı.

Ülkedeki Bitcoin ticari hacmi geçtiğimiz 7 Eylül ile biten haftada 120 milyar bolivar gibi inanılmaz bir seviyeye ulaştı ve Venezuela halkının ne derece BTC kullandığını gözler önüne serdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment