Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Merkez Bankası: Hükümetler Libra’ya Karşı Tarafsız Olmalı

Facebook’un kripto parası Libra, gündemdeki yerini korumaya devam ederken, konuyla ilgili birbiri ardına açıklamalar da geliyor.

Son olarak bu çok konuşulan kripto para ile ilgili olarak sözü, Almanya Merkez Bankası aldı. Ekonomik anlamda ve finansal yapıda yapacağı etki merakla beklenen bu konsept ile ilgili olarak bir araştırma yapan Almanya Merkez Bankası, bu araştırmasına da aylık bültende yer verdi ve geniş bir yer ayırdı.

Konu hakkında yer alan makalede, Libra’nın regülasyon süreçlerine değinildi. Almanya Merkez Bankası yetkilileri, Facebook’un bu kripto parasının olabilecek en tarafsız şekilde regüle edilmesinin önemli olduğunu ifade ederken, şu ifadelere de yer verdi:

”Hükümetlerin bir kere Libra ile ilgili olarak tamamen tarafsız kalmaya çalışması gerekir. Neticede bu yeni bir teknoloji. Yapılacak olan regülasyonlar da teknolojik gelişmeler göz önünde bulundurularak yapılmalı. Bu sayede inovasyonun önünü de tıkamamış oluruz. Bu yeni teknolojinin faydaları elbette olacak ve biz de bunların olumlu yönlerini kendimize almalıyız. Bu sayede de ödemeler konusunda önemli alternatifler ve avantajlar elde ederek, mevcut sistemi daha iyi bir noktaya taşıma yolunda çok büyük bazı kazanımlar elde etme şansını yakalayabiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment