Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mercedes’in Partneri, Arabalar İçin Kripto Para Cüzdanı Geliştiriyor

Kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin kendisine sürpriz bir şekilde en fazla kullanım alanı bulduğu noktalardan birisi de otomotiv sektörü oldu. Özellikle sektörde son dönemde iyice ivme kazanan otonom araba süreçleri, kripto paraları da bu alanda ciddi bir alternatif haline getirirken, konuyla ilgili bir hamle de Alman firma Daimler’den geldi.

Mercedes Benz’in arkasındaki firma olan Daimler’den yapılan açıklamada, bundan sonraki süreçte firmanın Riddle and Code adlı bir kripto para girişimi ile ortaklık yapacağı belirtildi. Yapılan basın açıklamasına göre, Riddle and Code firması, arabalar için kripto para cüzdanı geliştirecek.

Konuyla ilgili olarak basın açıklamasında görüşlerine yer verilen girişimin CEO’su Tom Fürstner, yaptığı açıklamada otonom arabaların son dönemde ciddi ilgi gördüğünü ve kripto paraların da bu ekosistemde yer alabileceğini söyledi. Früstner, şöyle konuştu:

”Otonom arabalar son dönemde ilgi görüyor ancak bu ilginin karşılığını verebilmek için güvenilir ve teknoloji uyumlu olmalılar. Bu arabaların sağladığı verilerin de efektif bir şekilde paylaşılması ve bu konuda güvenin sağlanması çok önemli. Biz de bu noktada devreye giriyoruz. Arabalar için kripto para cüzdanları ve ek kriptografik sistemler tasarlayarak bu alanda başarı elde etmek istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment