Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Hindistan’dan Resmi Olarak Kripto Para Yasaklama Hamlesi

Bir süredir kripto para sektöründe konuşulan gelişmeler görünüşe göre gerçeğe dönüşmek üzere. Bugün çıkan haberlere ve belgelere göre, Hindistan hükümeti Bitcoin ve diğer tüm kripto paraları yasaklamak için resmen düğmeye bastı.

200 sayfalık bir hükümet raporu, bugün birçok yerel basın kaynağında gündemin bir numaralı maddesi haline gelirken, Hindistan hükümetinin kripto paraları yasaklayarak, dijital Rupi’yi ön plana alma amacında olduğu ifade edildi.

Bankalar ve dijital kurumların bu alanda işlem yapabilme yetkilerine bir şey olmazken, taslak metinde buna karşın Hint vatandaşlarının kripto paralar ile işlem yapmasının yasaklanması ön görülüyor.

Kripto para ve benzeri teknolojiler ile ilgili olarak araştırma yapılmasına izin vermesi beklenen Hint hükümeti, buna karşın madencilik ve elde kripto para tutmayı da toptan yasaklama amacını taşıyor.

Bilindiği gibi Hindistan’da bundan bir süre önce hükümet, merkez bankası aracılığı ile bir hamle yapmış ve ticari bankaların kripto para borsaları ile iş yapmasını yasaklamıştı.

Bu hamle sonucunda ise ülkenin önde gelen birçok kripto para borsası iflas açıkladı ve ülkedeki kripto para sektörü, halkın yoğun ilgisine rağmen, çok ciddi bir yara aldı. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment