Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Merkezli ICO Savedroid, Dolandırıcılığa Dikkat Çekmek İçin “Dolandırıcılık” Yapmış

Bu sabah saatlerinde uluslararası haber ajanslarına düşen haberde Almanya merkezli ICO, Savedroid‘in CEO’su Yassin Hankir‘in kendi Twitter’ında yaptığı duyuruyla şirketini ve internet sitesini kapatarak kaçtığı hatta ofisin boşaltıldığına dair videolar dahi çeşitli sosyal medya kanallarında yayılmaktaydı. Fakat bunun aslında insanlarda farkındalık uyandırmak için yaptığı ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde düşen haberde sitemizde de yapmış olduğumuz Savedroid’in dolandırıcılık yaptığına dair haberin ardından Yassin Hankir internet sitesinde yayınlamış olduğu bir video aracılığıyla bunun kripto sektörü ve ICO’ların yaşamakta olduğu ciddi bir probleme dikkat çekmek amacıyla yaptığını açıkladı.

Videoda Yassin Hankir öncelikle bu kandırmaca için herkesten özür dileyerek bunun bir tür şaka veya kandırmaca olmadığını aksine sektörün maruz kaldığı bu ciddi soruna dikkat çekmek için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

“Böyle bir girişimde bulunarak Almanya’da sıkı bir düzenlemeye tabi olan bir girişim şirketinin bile böyle bir dolandırıcılık yapabileceğini göstermek istedik. Ayrıca ICO ve Kripto sektörünün içinde olduğu tehlikeyi gözler önüne sermeye çalıştık çünkü günümüzde yaşamakta olduğumuz bu dolandırıcılıklar sadece buzdağının görünen ucu olmakta ve gelecekte sektör için daha ciddi problemlere neden olacağı neredeyse kesin olmakta. Bizim tek isteğimiz piyasanın güvenilir ve sürdürülebilir olması fakat bu tip dolandırıcılıklar ne yazık ki bunu tehlikeye atmakta.”

Hankir sözlerinin devamında ICO’ları düzenlemenin yolunun bütün bir piyasanın fişini çekmek değil daha iyi düzenlemelere sahip olmamız gerektiğini belirterek ICO’lar için daha iyi bir gelecek yaratmaya yarayacak ICO yatırım araçları geliştirmemiz gerektiğini söyledi.

Savedroid’in Rolü Ne Olacak?

Videoda Hankir, Savedroid olarak bunu gerçekleştirmek için iki farklı yol izleyeceğini belirterek ilk olarak yapacakları şeyin ICO’ların düzenlenmesi için gereken bilgileri ve sahip oldukları tecrübeleri yetkili kişiler ve kurumlar ile paylaşarak ICO’lar için daha iyi düzenlemeler elde etmek olduğunu belirtti.

İkinci olarak ise Savedroid’in yatırımcılar için profesyonel bir ICO danışmanlık hizmeti başlatacaklarını duyurdu. Bu hizmetin iki farklı aşaması olacağını belirten Hankir, ilkinin bütün yatırımcılar tarafından ulaşılabilecek basit, ücretsiz ve anlaşılabilir bir kontrol listesi oluşturacaklarını söyledi. Hizmetin ikinci aşaması olarak ise daha önceden bahsetmiş oldukları kontrol listesine uyan ICO girişim şirketlerine ücretli olarak danışmanlık hizmeti vererek token satışlarını daha güvenilir ve güçlü bir şekilde yapmaları için tecrübelerini ve bilgilerini paylaşacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment