Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Merkezli ICO Savedroid’in Dolandırıcı Olduğu Ortaya Çıktı

Gün geçmiyor ki bir başka ICO dolandırıcılığı ile karşılaşmayalım. Şimdi de Frankfurt merkezli girişim şirketi olan Savedroid, yatırımcıların yatırmış olduğu milyonlarca dolar ile birlikte bir anda ortadan kayboldu.

Projenin kurucusu ve CEO’su Yassin Hankir, gerçekleştirmiş olduğu ICO ve özel arzdan sonra toplamış olduğu 50 milyon $‘ı alarak bir gecede sırra kadem bastı. Savedroid dolandırıcılığı haberlerinin çıkmasının ardından ise Hankir gayet rahat bir tavırla aşağıda görmüş olduğunuz tweeti attı:

Şirketin internet sitesi ise saatlerdi kapalı bir halde kaldıktan sonra şu anda “Veeee Gitti” yazan bir fotoğraf paylaşarak bu dolandırıcılığın bir nevi kutlamasını yapmakta.

Sahip olduğu merkeziyetsiz, anonim ve düzenlemeye tabi olmayan işlemleri sebebiyle kripto para birimleri alanında bu tip yatırımcıları kandırarak kaçan dolandırıcıları takip etmek oldukça zor olmakta.

Savedroid, ilk olarak hayata geçirildiğinde yapay zeka destekli bir ekosistem yaratarak insanların kripto para yatırımları yapmalarını ve biriktirmelerine olanak sağlayacak smart contracts üzerinde çalıştığını iddia etmekteydi. Kullanıcılar kripto para birimlerine bağlı tasarruf planlarına erişerek sunmuş oldukları portföyler, vadeli işlemler ve ICO’lar gibi yatırım avantajlarından istediklerini seçebiliyorlardı.

Savedroid, ICO’suna katılan kişilerden, 56 farklı kripto para birimi ile ödeme yapmasına olanak sağlamaktaydı. Bunların arasında çok bilinen kripto para birimlerinden Stellar, EOS, Tron ve Tether’ın yanı sıra daha az bilinen Civic ve Storj gibi kripto para birimlerini de kabul etmekteydi.

Bazı kaynaklar bunun bir dolandırıcılık olduğunu doğrulamış bulunmakta. Bitcoin One ise atmış olduğu bir tweet ile Savedroid’in dolandırma bir proje olduğunu anladıklarını belirtti. Ayrıca şirketin iki üyesinin de bu dolandırıcılığın kurbanlarından olduğunu belirterek, Savedroid dolandırıcılığının tamamen doğrulanmasının ardından mağdur kalan yatırımcılara 100,000 BTCONE vereceğini duyurdu.

Kripto para meraklılarından olan Theo Goodman ise öğleden sonra ziyaret etmiş olduğu Savedroid ofisinin terk edilmiş olduğunu gösteren bir video eşliğinde bu haberin doğru olduğunu belirtmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • CanTuran
    Posted 19 Nisan 2018 - 18:33 18:33

    Merhaba
    Sanırım haberi tam araştırmadan yazmışsınız
    Dr.Yassin sabah bir açıklama yaparak bu yaşanan olayların ico lara insanların fazla güvenmemesi ico başlatan firmaların daha iyi denetlenmesi adına bir mesaj vermek içi 12 saatlik tepki hareketiymiş şuan sitesi aktif kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Leave a comment