Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Bu Yaz Yeni Blockchain Düzenlemeleri Hazırlayacak

Almanya‘daki bazı yerel kaynaklar, hükümetin önümüzdeki birkaç ay içerisinde Blockchain teknolojisiyle ilgili yepyeni düzenlemeler hazırlayacağını öne sürüyorlar.

Handelsblatt gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Alman Hükümeti Blockchain teknolojisini bir an önce düzenlemek ve Blockchain tabanlı finans ürünlerinin önünü açmak istiyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen Thomas Heilmann’ı referans gösteren bu kaynaklar, söz konusu düzenlemelerle ilgili çalışmaların çoktan başladığını iddia ediyorlar.

Blockchain teknolojisinin Almanya için son derece faydalı olacağını ve Almanya’nın bu sektörü etkili bir şekilde düzenleyebileceğini düşünen Heilmann konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Blockchain teknolojisini Almanya’da öne çıkarmanın ve bunu yıl bitmeden yapmanın büyük önem taşıdığına inanıyoruz.”

Almanya’daki yetkililer Blockchain ve kripto para gibi teknolojilere şu ana dek temkinli bir şekilde yaklaştılar ve bu sektörlere yönelik fevri bir adım atmadılar. Bu teknolojilerin hızla gelişmeleriyle birlikte Alman Hükümetinin de fikrinin değiştiği düşünülüyor.

Almanya’daki Hür Demokratik Parti’ye bağlı olan Blockchain uzmanı Frank Schaeffler konu hakkında şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Bu süreç çabucak tamamlanmalı. Kripto para üreticileri ve tüketicileri piyasanın bir an önce düzenlenmesini istiyorlar. Almanya şu anda bu alanlarda küresel bir lider olma şansına sahip.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment