Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Buterin ve Lubin Ethereum Projesine Bağış Yapıyor

Ethereum kurucularından Joseph Lubin ve Vitalik Buterin, Moloch adlı merkezsiz özerk örgüte (DAO) yüklü miktarda bağış yapmaya karar verdiler.

Kripto para sektörünün en meşhur isimlerinden olan Lubin ve Buterin, Moloch adlı örgüte biner adet Ether bağışlayacaklar. Bunun yanı sıra ConsenSys ve Ethereum Foundation gibi Lubin ve Buterin’e bağlı olan kuruluşların da Moloch’a bağış yapacakları belirtiliyor.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre bu bağışlarla birlikte Moloch’un toplam fonlarının değeri 1 milyon doları bulabilir.

Ameen Soleimani tarafından kurulan Moloch’un başlıca amacı Ethereum altyapısının gelişimini hızlandırmak ve bu sürece katkı sağlamak. Moloch tarafından yayınlanan bir açıklamada şu bilgilere yer veriliyor:

“Hedefimiz pek çok kişinin kullanmak istediği ama ücretini ödeyemediği Ethereum altyapısını geliştirmek. Bir havuz sistemi kurulması halinde Ethereum tabanlı ürünler geliştirilen ekipler açık kaynaklı projeleri ortaklaşa fonlayabilirler.”

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin şu ana dek pek çok Ethereum projesine danışmanlık yapmış, bu şirketlerin gelişiminde önemli rol oynamıştı. Bunların arasında yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçesi bulunan Ethereum Community Fund gibi projeler yer alıyordu.

Buterin ve Lubin gibi isimlerden bağış alacak bu yeni DAO projesinin geleceği nasıl olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment