Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’da BaFin, Bir Kuruma STO Yapması İçin Lisans Verdi

Almanya Finansal regülatör kurumu olan BaFin, yaptığı açıklama ile Black Manta Capital Partners adlı bir şirkete, ülkede STO yani Security Token Offering düzenlemesi için lisans verildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Lüksemburg merkezli firmanın gerekli başvuru prosedürlerini tamamladığı ifade edilirken, bu sebepten ötürü de firmaya lisans verildiği ifade edildi.

Bundan sonraki süreçte ise Black Manta Capital firmasının ülkede STO platformu kurmak için önünde hiçbir engel kalmadı. Firma ise, bu haberi sevinçle karşılasa da halen hedeflerine ulaşmak için önlerinde çok fazla yol olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan firma yetkilileri, firmanın hedeflerinin önümüdeki dönemde globale açılmak olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

”Berlin’de artık lisans aldık ancak burada kalmak istemiyoruz. Daha farklı bölgelere, daha farklı ülkelere açılma amacı taşıyoruz. Viyana’da da bir yatırım danışmanlığı şirketimiz var. Bu konuda yaptığımız çalışmalar devam edecek. Önümüzdeki dönemde Black Manta Capital Partners olarak dünyanın diğer yerlerinde de yer alacağız.”

Almanya regülatörünün bu denli önemli bir kararı olumlu yönde vermesi ise, elbette ülkedeki kripto para sektör katılımcıları ve yatırımcıları arasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment