Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merkeziyetsizlik Sadece Lafta: Bitcoin SV’de Tek Bir Madenci, Tüm Ağın Yüzde 50’sini Kontrol Ediyor

Bitcoin karşıtlarının en temelde savunduğu nokta, Bitcoin’in artık son derece merkezi ve sansürcü bir yapı haline gelmesiydi. Bu sebeple Bitcoin ağı tarihindeki en büyük hard fork gerçekleşmiş ve Bitcoin Cash adlı bir kripto para hayatımıza girmişti. Gelinen noktada ise Bitcoin Cash’te de bir hard fork oldu ve Bitcoin SV diye bir kripto para ortaya çıktı.

Kendisini her fırsatta Satoshi Nakomoto olarak tanıtan Craig Wright’ın sahibi olduğu bir koin olan Bitcoin SV, çıktığından bu yana yaptıkları ile değil de daha çok olumsuz haberler ile gündeme geldi. İlk olarak borsalardan çıkarılan Bitcoin SV, şimdi de fazlaca merkeziyetçi olması ile kripto para sektörünün gündeminde yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, koindeki tüm madencilik ağının yüzde 50’den fazlasını tek bir şirketin kontrol ettiği ortaya çıktı. Coingeek adlı havuz, ağdaki tüm aktivitenin yüzde 51,99’una tek başına sahip. Bu da elbette Bitcoin SV için ciddi bir merkeziyetçiliğin olduğu anlamına geliyor.

Koinin ilk ortaya çıkış amacı ve diğer süreçler göz önüne alındığında, aslında bu rakamlar büyük bir ironi olarak karşımıza çıkıyor. Bakalım önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili neler değişecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment