Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Twitter’da En Fazla ‘Hype’lanan Koin Hangisi?

Kripto para sektörünün kalbinin attığı Twitter’da en fazla hype’a maruz bırakılan koin ile ilgili olarak bir araştırma yapan ünlü kripto para araştırma şirketi The Tie, oldukça ilginç sonuçlara vardı. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, en fazla abartılan koinin bulunması için tam 456 farklı kripto para göz önüne alındı.

Yapılan araştırmanın genel sonuçları da ilgi çekici. Buna göre hype to activity endeksi diye bir şey geliştiren The Tie, bunu da her bir tweet için elde edilen milyon dolarlık trade hacmi olarak belirledi. Buna göre, kripto para sektörünün genelinde bu rakam ortalama 1.02 oldu. Yani her bir tweete, ortalama 1 milyon dolarlık hacim elde edildi.

En az hype’a uğrayan yani en az konuşulan kripto para ise stabil koin Tether oldu. Genelde olumsuz manada hep aşağılanan Tether’in bu listede son sırada yer alması dikkat çekti.

Bitcoin’de bu endeks 1.72 olurken, Ethereum’da ise 1.17 oldu. Bu listede bilindik koinler arasında XRP zirvede alırken, incelenen kripto paralar arasında en fazla hype edilen ise Electroneum, DragonChain ve TokenPay oldu. Tokenpay’de bu yukarıda açıkladığımız endeks 911 olurken, Electroneum’da ise bu rakam 679 olarak dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment