Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’da Bir Bombacı 10 Milyon Euro’luk Fidyeyi Bitcoin Şeklinde İstedi

Alman bir parsel bombacısı, 10 milyon euroluk fidye talebini bitcoin şeklinde istedi. 8 Aralık 2017 tarihinde, bombacı Potsdam Noel Pazarı‘nın yanındaki bir eczacıya, uluslararası bir ulaştırma şirketi olan DHL aracılığıyla fidye talep eden bir mesaj gönderdi.

Bitcoin’leri, havaifişekleri ve vidaları muhafaza eden bir QR koduna sahip olan bomba, eczacı tarafından açıldığında tuhaf bir ses çıkarmış.  Şans eseri, bomba patlamadı. Fakat olay bütün Noel pazarının boşaltılmasına sebep oldu.

Olaya Polis Müdahelesi

Alman polis ekibi, olayda muhtemel şüphelilere bakıyor ve araştırıyor. Bomba paketinin Potsdam’daki bir paketleme istasyonunda bırakıldığını düşünüyorlar. Berlin‘deki ve Brandenburg‘daki olası şüphelileri gözden geçiriyorlar.

Almanya’daki tüm polis ekipleri, yakın zamanda benzer bir tehlikeyle karşılaşılması beklendiğinden, şimdiden önlemlerini aldı. Polis, halka uyanık olmasını ve bilinmedik paketlere karşı tedbirli olmalarını söyledi. Şüphelenilen paketlerin açılmayıp derhal polise teslim edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yöntemleri

Yine bu şekilde başka olaylar geçtiğimiz günlerde yaşandığından, şantajcıların ödeme şekli olarak Bitcoin’i tercih ettiklerini görüyoruz. Son zamanlardaki en önemli olaylardan biri de Deutsche Bahn şirketine zarar veren meşhur WannaCry Ransomware.

Bu kötü amaçlı yazılım şirketin bilgisayarlarındaki verileri şifrelemiş, ve 300 ve 600 dolar arasında bir fidye talebinde bulunmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment