Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tüccarlar Arasında Yayılmaya Devam Ediyor

ABD merkezli Craigslist “yanlışlıkla” satıcıların Bitcoin ve diğer kripto paraları bir ödeme metodu olarak kabul etmesine izin vermek gibi bir niyeti olduğunu belli etmiş olabilir.

“Kripto Paralar Okey” Seçeneği

8 Aralık’ta Bitcoin topluluğundan biri Craigslist’in tüccarlar için olan ürün ve hizmet listeleme sayfasında “Kripto Paralar Okey” diye bir seçeneğin olduğunu fark etti.

Craigslist ekibinin Bitcoin ve diğer kripto paralara tam kapsamlı destek vermesi ne zaman gerçekleşir henüz bilinmiyor. Kripto paralar ile ilgili olan bu seçenek hakkında kamuya bir açıklama yapmadıkları göz önünde bulundurulduğunda tam destek vermeden önce bir deneme süreci yapmak istiyorlar gibi görünüyor. Bu deneme sürecinin başarılı olması durumunda Craigslist üzerinde Bitcoin de kullanılmaya başlanabilir.

Alexa sıralamasına göre Craigslist Dünya’nın web-tabanlı en popüler 106, Amerika’nın ise 16. platformu ve Yelp gibi oldukça popüler olan diğer platformların önünde yer alıyor. Böylesine büyük bir platformda kripto paraların ödeme metodu olarak kabul görmesi tüccarların Bitcoin’e karşı ne kadar ılımlı yaklaştığının göstergesi olacaktır. Ödeme metodu olmaya odaklanmış diğer kripto paralar da bu durumdan yararlanacaktır. Özellikle de düşük işlem ücretlerine sahip Litecoin ve Dash gibi kripto paralar.

Bitcoin Ticarette Yayılıyor

9 Kasım’da Nikkei ve CNBC’nin birlikte yayınladığı rapora göre 2017’nin ortasından bu yana Japonya’da 4 bin 500 tüccar Bitcoin kabul etmeye başladı ve bu tüccarların sayısının yıl sonuna dek 5 kat artış göstererek 22 bin 500 sayısına ulaşması bekleniyor.

Küresel çapta sürekli olarak daha fazla tüccar, özellikle orta ve büyük çaplı ödemelerde Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeye başlıyor. 2017’nin ortalarında Japonya’nın en büyük elektronik perakendecisi olan Bic Camera, büyük bir hava yolu şirketi olan Peach ve ucuz oteller zinciri Capsule, ülke genelinde sundukları hizmetlerde ödeme olarak Bitcoin’in kabul edilmesine izin verdi.

Bic Camera’nın Bitcoin’i ödeme metodu olarak kabul etmesi medya tarafından oldukça ilgi gördü ve birçok farklı tüccarın da Bitcoin’i kabul etmesini sağladı. En nihayetinde Japonya’daki binlerce tüccar Bitcoin’i bir ödeme metodu olarak kabul eder hale geldi ve Bitcoin’e olan talep öylesine arttı ki Japonya’nın en büyük şebeke operatörü sırf Bitcoin ödemeleriyle başa çıkabilmek için kendi kripto para borsasını kurdu.

Bitcoin bir değer saklama aracı ve güvenli liman olarak görülmeye devam ettikçe daha fazla tüccar ve şirket Bitcoin’i kabul etmeye başlayacak.

Yakın zamanda Dubai’de 335 milyon $’lık bir apartman kompleksi olan Aston Plaza and Residences kurucuları 133 bin 918 $’dan başlayan apartman satışlarının Bitcoin kullanılarak gerçekleşeceğini açıkladı. Aston Plaza and Residences kurucusu Michelle Mone şu açıklamada bulundu:

“21 yıllık bir tasarımcı olarak işin tasarım yanı gerçekten benim için bir tutku ve bunu başlatmak için ortaklığa girişmek de harika. Bitcoin ile satın alabileceğiniz küresel çapta ilk büyük gelişme bu. Daha önceden orada burada bir apartman, ev satıldı ama hiç 250 milyon £’lık bir gelişme olmadı. Bu yüzden işe dahil olmak çok heyecan verici.”

Bankalar veya diğer finansal kurumların sunduğu ödeme seçenekleri yerine Bitcoin kullanarak tüccarlar karmaşık ve verimsiz kağıt işlerinden, aracılardan ve üçüncü taraflardan kurtulmuş oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment