Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Bitcoin’e İlgi Arttıkça Artıyor

Yüz binlerce Güney Koreli yatırımcı Bitcoin‘e yatırım yapmaya başladı ve Bitcoin’e olan talebi aniden arttırdı.

Güney Kore’de Bitcoin

Güney Kore’de kripto para borsalarının büyüme oranı öyle bir seviyeye ulaştı ki Güney Kore’nin Başbakanı Lee Nak-yeon ve hem Başbakan Yardımcısı hem de Strateji ve Finans Bakanı olarak görev yapan Kim Dong-yeon, kısa vadede Güney Kore kripto para piyasasını düzenlemek için atılabilecek potansiyel adımlara yönelik halka açıklama yaptılar.

New York Times ile yaptığı röportajda Korbit kurucusu ve CEO’su Tony Lyu Güney Kore’deki finans piyasasıyla ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Lyu Güney Kore’de bir varlığın popülaritesi artarsa ve birkaç belli başlı kişi ona yatırım yapmışsa piyasanın ve yatırımcıların çoğunluğu da akımı takip etmek adına aynı şeye yatırım yapıyor. Lyu:

“Kore’de haberler tez yayılır. İnsanlar bir şeye yatırım yaptığında diğer herkes de ona katılsın istiyor. Bunun etrafında böyle kocaman, neredeyse topluluk denilebilecek bir hareket var.” yorumunda bulundu.

Güney Kore finans ve kripto para piyasasındaki yatırımcıların çoğunluğunu böyle bir zihin yapısına sahip olması kripto para ticaretinde de çok ciddi artışa yol açtı. Ağustos ayında Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’ın günlük ticaret hacmi, ülkenin ileri gelen menkul kıymetler borsası KOSDAQ’ınkini geçmişti.

Bit

Güney Kore Başbakan Yardımcısı olan Kim Dong-yeon aynı zamanda neredeyse her yaştan insanın kripto para yaptığı göz önünde bulundurulduğunda yatırımcıların ve müşterilerin korunması adına 2018 sonunda bazı önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Güney Kore’nin Düzenleme Planları

Önceden Güney Kore hükûmeti ve finansal düzenleyicileri yerel kripto para piyasasını yasal olarak düzenleme konusunda net bir karar vermemişlerdi çünkü böyle bir hamle kripto para piyasasını bir nevi meşrulaştırırdı. Ancak bu ayın başlarında Güney Kore hükûmeti, kripto para piyasasına olan bu devasa ilgi ve talep sonucunda piyasayı düzenleme kararı aldı. 

Güney Kore medyasında önemli yere sahip Chosun, Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Finansal Hizmetler Komisyonu, Adil Ticaret Komisyonu ve Finansal Denetim Komisyonunun kripto para piyasasının hükûmetin kısa vadede düzenleyebileceği özelliklerini araştırmak adına bir kripto para ekibi kurduğunu duyurdu.

Ekibin sözcülerinden biri Chosun’a konuştu ve Güney Kore hükûmetinin ABD ve Japonya gibi önde gelen ekonomilerin Bitcoin piyasalarına uyguladığı yasal düzenleme çerçevelerine uymak istediğini söyledi.

Sözcünün yaptığı yorum şöyle:

“Güney Kore hükûmetinin önde gelen ekonomilerin uyguladığı yasal düzenlemeleri ve akımları takip etmekten başka seçeneği yok. Kripto para birimlerinin kötü bir şöhreti olsa da hükûmet, Güney Kore piyasasının iyiliği için izin verilmesi gereken şeylere izin vermek istiyor.”

Hong Kong merkezli kripto para borsası Gatecoin’in pazarlama müdürü Thomas Glucksmann, Güney Kore’deki Bitcoin borsaları piyasasının günlük ticaret hacmi ve boyutu göz önünde bulundurulduğunda Güney Kore hükûmetinin piyasanın ve sektörün büyümesi için yasal düzenlemelere başlaması gerektiğini düşünüyor. Glucksmann yaptığı yorumda şöyle söyledi:

“Piyasanın boyutuna bakıldığında (hükûmetin) kısa zamanda bir şeyler yapmasına çok ihtiyaç var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment