Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’da Lojistik Anketi: “Blockchain Bu Alanda Faydalı Olabilir”

Almanya‘daki lojistik yöneticilerinin üçte biri, Blockchain teknolojisinin tedarik zinciri alanında ciddi faydalar sağlayabileceğine inanıyor.

Blockchain ve Lojistik

Hermes, yakın zamanda Almanya’daki lojistik yöneticilerinin katıldığı bir anket düzenledi. Hermes, düzenlediği ankette lojistik alanında çalışan vatandaşlara Blockchain’in tedarik zinciri yönetimi konusundaki rolünü sordu.

Hermes’in anketine katılan kişilerin yüzde 35’i Blockchain teknolojisinin önemini vurgularken yüzde 33’ü Big Data (Büyük Veri) teknolojisinin de bir hayli önemli olduğunu belirtti.

Anket katılımcılarının yüzde 56’sı siber sistemlerin, yüzde 46’sı kaynak planlama sistemlerinin, yüzde 44’ü veri toplama sistemlerinin de en az diğer teknolojiler kadar önemli olduğunu düşünüyor.

Büyük Şirketlerde İlgi Daha Fazla

Hermes tarafından yapılan ankete bünyesinde 250’den fazla çalışanı bulunan büyük çaplı şirketlerden isimler de katıldı. İstatistiklere bakıldığı zaman bu tarz şirketlerdeki yöneticilerin, Blockchain teknolojisine daha fazla ilgi duydukları görülüyor.

Ayrıca Almanya’daki şirketlerin neredeyse dörtte üçü, tedarik zinciri yönetiminde ciddi gelişmelere imza atabilmek için kapsamlı bir işbirliğine ihtiyaç duyulduğuna inanıyor. Hermes’in raporuna göre şirketlerdeki yöneticiler, Blockchain teknolojisinin bu konuda da bir hayli faydalı olabileceğini düşünüyorlar.

Büyük çaplı şirketlerin yöneticilerinin yarısından fazlası, Blockchain teknolojisinin veri güvenliğini sağlamak için kullanılabileceğini belirtiyor. Küçük çaplı şirketlerdeki lojistik yöneticilerinin ise yalnızca üçte biri Blockchain’in bu alanda verimli olacağını düşünüyor.

Anket geneline bakıldığı zaman küçük çaplı şirketlerde Blockchain’e duyulan ilginin daha az olduğu görülüyor. Büyük çaplı şirketlerdeki yöneticilerin ise yüzde 42’si bu teknoloji hakkında çeşitli araştırmalar yürütüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment