Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michigan Eyaleti Bitcoin ile Yapılan Kampanya Bağışlarını Yasakladı!

Michigan‘ın kampanya finansman kurulu, geçtiğimiz tarihlerde aldığı yeni bir karar ile, seçim kampanyaları için Bitcoin veya diğer kripto para birimleri ile yapılan bağışların yasaklanmasına hükmetti. 8 Kasım tarihli bildiriye göre kurul, Michigan eyaleti parlamento üyesi William Baker’a daha önce aldığı Bitcoin ve diğer kripto para bağışlarının artık devam etmeyeceğini ve bunun yasakladığını açıkladı.

Michigan, Kripto Para Yanlısı Politikacıları Hedef Aldı

Michigan eyalet vekili Ruth Johnson tarafından imzalanan bildiride, kampanya bağışlarının kesinlikle Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile yapılamayacağı ifade edilirken, bunun sebebinin ise kripto para varlıklarının değerinin sabit olmamasından ve volatilitenin bunlara tam bir dolar değeri biçmeyi imkansız kılmasından kaynaklandığını vurguladı.

Bildirinin konu ile ilgili kısmı ise şu şekilde:

”MCFA’nın bağlamındaki tanıma göre, parasal bir değer kesin, tam veya kesinlikle belirlenebilen durumunda olmak zorundadır. Bitcoin ile yapılan katkıların verildiği andaki tam değeri veya dolar karşılığı kesin olarak tespit edilemediği için, bunların ölçülebilir hiçbir parasal değeri yoktur.”

 

Bucking Federal Precedent, Michigan Compares Bitcoin to a Security

Bildiri daha sonra Bitcoin’in menkul kıymetler ile kıyaslayıp, banka hesaplarında veya finansal kurumlarda kampanya finansmanı amacı ile tutulanlar dışında diğer finansal araçların da kullanımının yasaklandığını ifade etmekte. Bildiri bunun yanı sıra Bitcoin’in, menkul kıymetler ile paralel seyrettiğini ve bunların ”ne bir hizmet ne de bir ürün almak için” kullanılamayacağını da ekledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment