Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki Borsa-Banka Anlaşmazlığı Mahkemeye Taşındı

Ontario Temyiz Mahkemesi, Kanada‘nın en büyük kripto para borsası QuadrigaCX ile Imperial Bank of Commerce (CIBC) arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda 19.6 milyon dolar değerinde paraya el koydu.

Borsa-Banka Çatışması

Kanada’daki Imperial Bank of Commerce bundan bir süre önce QuadrigaCX’in ödeme işleyicisi Costodian Inc.’e ait beş farklı banka hesabını dondurdu. Ülkenin en büyük kripto para borsası olan QuadrigaCX, bankanın aldığı bu karar sonrasında Ocak ayından beri çeşitli sorunlar yaşıyor. Yerel haber kaynaklarından Globe and Mail’in haberine göre borsa, bankanın bu kararı yüzünden toplamda 16.3 milyon dolarlık fonuna erişemez hale geldi.

Şirketler arasında yaşanan bu sorun mahkemeye taşındı. CIBC, mahkemenin söz konusu fonların QuadrigaCX’e mi, Custodian Inc.’e mi yoksa 388 yatırımcıya mı ait olduğu konusunda bir karar vermesini istedi.

Mahkemede alınan karara göre CIBC, elindeki paraları Temyiz Mahkemesi’ne aktarmak zorunda. Mahkeme daha sonra bu paraların kime ait olduğuna dair bir araştırma yapacak.

CIBC’nin, Custodian’a ait banka hesaplarını dondurma hakkının olup olmadığı konusunda hala kesin bir karar alınabilmiş değil. Konu hakkında yorum yapan Yargıç Hainey, kendisinin bankanın bu kararı hakkında değerlendirme yapabilecek bir konumda olmadığını belirtti.

QuadrigaCX’in yöneticilerinden Gerald Cotten, mahkemenin bankanın bu davranışı konusunda bir karar vermemiş olmasından rahatsız. Cotten ayrıca şirket olarak konu hakkında araştırma yapmaya devam ettiklerini ve bundan sonra ne gibi bir doğrultuda ilerleyeceklerini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment