Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Bruce Fenton: Bitcoin Gelecekte Temel Küresel Para Birimlerinden Birisi Olabilir

Atlantic Financial kurumunun CEO’su ve Bitcoin Foundation üyelerinden olan Bruce Fenton, yeni verdiği bir demeçte kripto para birimlerine ilk girişi ve blockchain ekosistemi hakkında konuştu.

Blockchain teknolojisinden doğan en heyecan verici teknolojinin Bitcoin olduğunu belirten Bruce Fenton, lider kripto para biriminin küresel para olabilme potansiyeline sahip olduğunu aktardı ve ekledi:

”Bir para birimi olarak Bitcoin, küresel parayı sekteye uğratma ve temel para birimlerinden birisi olma şansına sahip. Bitcoin belki bir tür küresel rezerv para birimi haline bile gelebilir. Bence Bitcoin’in çok uzaklara ulaşan ve güçlü etkileri var. Diğer uygulamalar konusunda da heyecanlıyım, mesela Wall Street’te yapılan menkul kıymetlerin tokenleştirilmesi veya buna benzer şeyler de oldukça ilgi çekici.”

Zamanında Bitcoin’e oldukça yatırım yaptığını aktaran CEO, Bitcoin veya ”Bitcoin’imsi” teknolojilerin küresel bir para birimi olma gücüne sahip olduğunu vurguladı. CEO buna rağmen geleceğin nasıl olacağı hakkında karar vermek için çok erken olduğunu ve her şeye rağmen dikkatli olunması gerektiğini de ifade etti.

Fenton, Bitcoin’in büyük ihtimalle blockchain teknolojisinin en çok kullanım gören uygulaması da olduğunu aktarıp, bunun yanı sıra aynı Bitcoin kadar riskli diğer projelerin de kendisini etkilediğini belirtti:

”Bitcoin bağlamında, yatırdığınız her şeyi kaybedebilirsiniz ve bütün bu projeler bir anda sıfırı tüketebilir, bunlar çok riskli bu yüzden ben her zaman bu gibi projeler konusunda oldukça dikkatliyim.”

CEO bunun yanı sıra Ethereum, Ethereum Classic ve Ravencoin gibi projelere de ilgi duyduğunu, Monero’nun MimbleWimble teknolojisinin de kendisini etkilediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment