Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network Yeni Rekor Kırdı ve 4.000 Ağ Düğümüne Ulaştı

Bitcoin‘in yeni yeni kendini göstermeye başlayan ana ağ eklentisi Lightning Network, yeni bir rekora ve dönüm noktasına ulaşıp, piyasaya çıkışından itibaren ilk defa 4.000 ağ düğümüne ulaştı.

Lightning Network = 750.000 Dolar

Ağ gözlem hizmeti sunan 1ML‘nin sergilediği verilere göre, daha hızlı ve daha ucuz ödemeler ve işlemler için tasarlanan Bitcoin’in ikinci katmanı, büyüme konusunda ciddi bir yol kat etti. Basın saatine göre 4,034 ağ düğümüne sahip olan Lightning Network düğümlerinin sadece 2,911 tanesi halka açık IP adresine sahip ki büyük ihtimalle daha verilere girmeyen çok fazla ağ düğümü de mevcut.

Ağ basın saatine göre 112,5 BTC’lik kapasiteye gerilemiş olsa da, geçtiğimiz Salı günü 118 BTC’lik (yaklaşık 750.000 dolar) tüm zamanların en yüksek seviyesi ile kapasite konusunda da bir dönüm noktasına ulaşılmıştı.

LN bazı topluluk üyeleri için hala deneysel bir konsept olarak gözükürken, geliştiriciler de kullanıcı deneyimi veya kullanım kolaylığı yerine, temel güvenlik ile sağlamlık üzerine çalışmalar yapıp, teknik başarılar ve konsensüsün devam etmesi için çaba sarf etmekte.

Geçtiğimiz Eylül ayında Avustralya, Melbourne içerisinde yapılan bir zirvede, Lightning alt yapısının önde gelen geliştiricilerinden Alex Bosworth, topluluğun hangi ek uygulamaları yapma konusunda karar aldığını açıklamıştı. Lightning Network’ün gelecek versiyonunda toplamda 30 adet değişikliğin yapılması ön görülüyor. Bunların arasında çoklu yola sahip ödemeler, çifte fonlama kanalları ve gizli adresler ile daha bir sürü teknik detay yer almakta.

Stellar 2019 Yılına Kadar Lightning’e Geçiş Yapacak

Söz konusu teknoloji Bitcoin’in dışında Litecoin tarafından da kullanılırken, yeni bir haber de son zamanların en popüler kripto para birimlerinden olan Stellar’dan geldi. Stellar, 2019 yılına kadar kendi ana ağına Lightning Network eklentisi uygulayacağını duyurdu.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment