Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi GMO, 7nm’lik Bitcoin Madencilik Cihazlarının Teslimatını Erteledi

Japonya’nın madencilik ve internet devi GMO, yeni yaptığı bir açıklama ile, yakın zamanda piyasaya sürdüğünü açıkladığı 7nm’lik Bitcoin madencilik donanımlarının teslimatını ertelediğini açıkladı. Şirket sözcülerinden birisinin news.Bitcoin.com kaynağına verdiği bilgilere göre, geciken teslimatlarla ilgili bazı geri ödemeler çoktan yapıldı. Şirket bunun yanı sıra madencilik tesislerinin yerini de değiştirmeyi gözden geçiriyor.

Teslimatlar Ertelendi

GMO Internet geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı duyuruda, çok beklenen 7nm’lik Bitcoin madencilik cihazlarının teslimatını ertelediğini aktardı. Şirket daha önce iki tip (B2 ve B3) cihaz üreteceğini duyurmuştu. İlk yapılan duyuruya göre cihazların Ekim sonu ile Kasım başı ortasında teslimata çıkması bekleniyordu. Salı günü firma yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre ise, durum parça temin etme yüzünden aksaklıklara yol açmakta:

”Bunun sebebi, bizim madencilik cihazlarımız için ihtiyaç duyduğumuz parçaların temininin elde edilmesinin şu an çok zor olması.Rezistans gibi bazı elektronik parçaların elde edilmesi, kısıtlı küresel arz ve artan talep dengesi yüzünden şu sıralar oldukça zorlayıcı bir hale geldi. ”

Şirketin bu yıl içerisinde herhangi bir madencilik cihazı teslim edip etmeyeceği konusunda ise henüz bir karara verilmediği vurgulandı.

Japanese Internet Giant GMO Postpones Shipments of 7nm Bitcoin Mining Equipment

GMO Internet ilk cihaz olan B2’yi geçtiğimiz Haziran ayında, ikinci versiyon B3’ü ise Temmuz ayında duyurmuştu. Firma Ağustos ayına gelindiğinde ise B3’ün kasasını ve dizaynını değiştirip, soğutma performansını arttırmıştı. B2 ve B3 cihazlarının ikisi de 1,999 dolardan satışa çıkıp, kısa sürede tükenmişti.

Talep eden müşterilere geri ödeme yapılacağını belirten temsilci, sözlerine şu şekilde devam etti:

”Gecikme anonsunun yapıldığı esnada müşterilerimize geri ödeme talep edip etmediklerini sorduk. Şimdiye kadar böyle bir talepte bulunan müşterilerimizin hepsine geri ödemelerini yaptık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment