Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Günlük İşlem Sayısı, Son 10 Ayın En Yüksek Seviyesine Çıktı! Boğalar Yakın Mı?

Bitcoin ile yapılan günlük işlem sayısı, geçtiğimiz günlerde 2018 yılının Ocak ayından beri gördüğü en yüksek seviyeye çıktı. Lider kripto para birimi aylardır ayı piyasası etkisinde olmasına ve bir kaç aydır da yatay seyretmesine rağmen, kullanım konusunda oldukça güçlü bir tablo çizmekte.

Günlük Bitcoin İşlemi Yükselişte

Blockchain‘den elde edilen verilere göre, Bitcoin’in günlük ortalama işlem sayısı 300.000 civarlarında. Bitcoin 2017 yılının ünlü boğa ayı Aralık sırasında günlük 500.000 işleme ulaştıktan sonra, ayı piyasasının etkisi ile Nisan ayı civarında 135.000 seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Nisan tarihinden beri günlük işlem devamlı artış gösterdi ve mevcut seviyesine gelene kadar ikiye katlandı.

Kıyaslama yapabilmek açısından, mevcut Bitcoin günlük işlem seviyesi, 12 ay önce kaydedilen rekordan sadece 9.000 daha düşük. Eğer geçmişteki trend yorumlanacak olursa, elde edilen bu işlem sayısı yakında bir yükselişin görülebileceği anlamına gelmekte.

İşlem Ücretleri Nispeten Düşük Seyrediyor

Günlük işlem sayısı artmaya devam ederken, Bitcoin’in en büyük sorunlarından birisi olan komisyon ücretleri de düşük kalmaya devam ediyor. Blockchain’den alınan verilere göre, her bir işlem başına gereken komisyon ücreti de düşüşe geçti. Şu an için her bir işlem için gereken komisyon ücreti 36 dolar seviyesinde ve bu aslında son 12 ayın da en düşük komisyonu konumunda. Bu düşüşün mümkün olmasını sağlayan temel faktör ise, SegWit ile Lightning Network gibi teknolojilerin uygulanmaya başlanması. 2017 yılında işlem sayısının artması ile komisyon ücretleri 50 doların üzerine kadar tırmanmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment