Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın Resmi G Suite Twitter Hesabı Hacklendi ve Bitcoin Sahtekarlığı İçin Kullanıldı

Next Web kaynağının 13 Kasım tarihinde aktardığı habere göre, Google‘ın G Suite platformunun resmi Twitter hesabı, Bitcoin ‘giveaway’ sahtekarları tarafından hacklendi.

Hacklenen ve bedava Bitcoin dağıtma sahtekarlığı için kullanılan G Suite hesabının 800.000’den fazla takipçisi vardı. Dolandırıcılar daha önce bir çok ünlü ismin hesabında, veya başka mavi tikli ve onaylı hesaplardan isim değişikliği yaparak başvurdukları yönteme G Suite hesabı ile de giriştiler. Toplamda 10.000 Bitcoin dağıtılacağı belirtilen gönderide, tabii ki öncelikle 0.1 ile 2 BTC arasında ödeme talep edilmekte ve bunun ”doğrulama” için olduğu belirtilmekte. Daha sonra yatırdığınız Bitcoin miktarına göre 1 ile 20 Bitcoin alabilecekleri vaatleri ile bir çok kişi dolandırılıyor.

Screenshot of the scam message

Next Web’in haberine göre dolandırıcılık amaçlı gönderi 10 dakika sayfada kaldıktan sonra ortadan kaybolmuş. Basın saatine göre Google, konu hakkında hiçbir açıklama veya bildiri yapmadı. Daha önceki benzer girişimlerde genellikle Elon Musk veya Donald Trump gibi isimler kullanılmaktaydı. 5 Kasım tarihinde, onaylı ve mavi tikli bir kaç Twitter hesabı hacklenip, isimler Tesla’nın ünlü ismi Elon Musk olarak değiştirilmiş ve iddialara göre bunlardan bir tanesi 170.000 dolara kadar para toplamıştı.

Bunun yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump gibi isimlerle de topluluğu kandırmak isteyen dolandırıcıların, böyle bir sektörde bile bu kadar kolay bir yöntemle para kazanabilmesi, oldukça şaşırtıcı bir durum. 2017 yılı sonlarında ve 2018 başlarında söz konusu dolandırma yöntemi o kadar popüler oldu ki, Vitalik Buterin, Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Charli0e Lee gibi isimler kendi Twitter kullanıcı adlarının yanına ”bedava kripto para dağıtmıyorum” ibaresini eklemek zorunda kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment