Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joseph Lubin: Ethereum Ölçeklenmesi Zamana Alacak Ancak Sonunda ”Radikal bir Gelecek” Elde Edilecek

Joseph Lubin geçtiğimiz hafta Lizbon, Portekiz içerisinde yapılan Web Summit etkinliğinde kripto para birimleri ve blockchain hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Lubin, blockchain teknolojisinin toplumdaki düşünce yapısını ”kıtlıktan, bolluğa doğru” değiştireceğini ifade etti.

Lubin’in Blockchain Etkisi Teorisi

Aynı zamanda en popüler Ethereum uygulamalarından ConsenSys‘nin de kurucu ortağı olan Lubin, Ethereum‘un internetin tam merkeziyetsiz bir ekosistem olarak tekrar geliştirilmesinde rol oynayacağını açıkladı.  Lubin’in görüşüne göre, blockchain teknolojisinin durmadan büyümeye devam eden gelişim süreci, ”kendinden kararlı ve bağımsız bir kimlik” olarak tanımladığı çerçeveyi yaratarak, insanların bütün seviyelerde artan yenilik ve girişim araması için gereken tetikleyici rolünü üstlenecek.

Lubin açıklamasının göze çarpan diğer noktalarında, blockchain teknolojisinin evrimi ile geliştirilmiş merkeziyetsizliğin, bireylerin kimlikleri ve kendileri hakkında daha fazla kontrole sahip olacakları bir geleceğe gebe olduğunu da aktardı.

Ethereum Ölçeklenmesi Zaman Alacak Ancak Sonunda ”Radikal Bir Gelecek” Elde Edilecek

Lubin yukarıdaki ifadelerinin yanı sıra, ilk göz ağrısı olan Ethereum hakkında da konuştu. Lubin’e göre Ethereum sözde Web 3.0’ın geliştirilmesinde çok önemli bir role sahip olacak ve merkeziyetsizliği getirecek.

”Ethereum, sahip olduğu iş birliği yapılabilirlik ve tamamiyle merkeziyetsiz doğası ile, Web 3.0 için açık bir şekilde liderliği üstlenmekte. Ekosistemimiz ana katman ve daha üst katmanlarda tam bir birlikte çalışabilirlik ve merkeziyetsizlik elde edene kadar bir kaç yıl geçebilir. Ancak bu sorun değil. Kabullenmeyi, kullanım olanaklarını, kullanıcı arayüzünü ve kullanıcı tecrübesini dikkate aldıkça, radikal bir geleceğe doğru ilerleyebiliriz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment