Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC’den New York’taki Blockchain Şirketine 4 Milyon Dolarlık Yatırım

Bankacılık sektörünün devlerinden İngiltere merkezli HSBC, New York merkezli bir blockchain startupına 4 milyon dolar değerinde yatırım yaptı.

CryptoVest tarafından yapılan habere göre dünyanın en büyük bankalarından olan HSBC, Axoni adlı bir startupa yatırım yaptı. Blockchain teknolojisini kullanarak sermaye piyasalarının altyapısını geliştirmeyi hedefleyen Axoni, aldığı yatırımla ilgili bir basın duyurusu yayınladı. Axoni’nin duyurusuna göre HSBC, şirketin bu alanda imza atabileceği gelişmelere oldukça yoğun bir ilgi duyuyor.

HSBC’den Blockchain Yatırımı

Axoni, aldığı bu yatırımı veri senkronizasyonu teknolojisini geliştirmek ve Blockchain teknolojisini daha verimli kullanabilmek için harcayacak. Şirket, AxCore adı altında geliştirdiği Blockchain sistemini aldığı bu yatırımla birlikte bir üst seviyeye çıkarmak istiyor.Şirket ayrıca Ethereum uyumlu AxLang adlı yeni bir projenin da temellerini atmayı hedefliyor.

HSBC, Axoni ile yatırım yapmadan önce de çeşitli konularda işbirliği yapıyordu. Bu iki şirket özellikle Blockchain teknolojisinin veri senkronizasyonu konusunda ne kadar kullanışlı olabileceğini araştırıyor.

HSBC’nin Kuzey ve Güney Amerika bölgelerindeki Küresel Bankacılık ve Piyasalar COO’su olan Matthew J. Flanigan, Blockchain teknolojisi sayesinde masraflardan ciddi tasarruflar elde edilebileceğini düşünüyor:

“Blockchain teknolojisi, sermaye piyasalarında kullanılan ortak altyapıyı modernize etme konusunda büyük rol oynayacak.”

Axomi Büyümeye Devam Ediyor

New York merkezli bu startup, yılın başından bu yana toplamda 60 milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı. Şirketin yatırım süreçlerinden biri ABD merkezli Goldman Sachs tarafından yönetildi. Şirketi destekleyen diğer isimler arasında NYCA Partners, Andreessen Horowitz, Citi, Coatue Management, Digital Currency Group, F-Prime Capital, Franklin Templeton Investments, J.P Morgan, NEX Group, Wells Fargo ve Y Combinator bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment