Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Bu Hastane Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Güney Kore‘nin en büyük bankalarından biri, Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor. Konu hakkında yeni bir basın duyurusu yayınlayan hastane, bu alanda araştırma yapabilmek için yerel bir teknoloji şirketiyle işbirliği yapmaya başladığını belirtti.

Hastanede Blockchain

Güney Kore’deki Goyang şehrinde bulunan Myongji Hastanesi, yine Güney Kore’deki teknoloji şirketlerinden BiCube ile yeni bir uzlaşı belgesi imzaladı. BiCube adlı şirket kendini özellikle makine öğrenimi alanına odaklanmış bir şirket olarak tanıtıyor.

İşbirliği yapmaya başlayan bu iki şirket, Blockchain teknolojisini kullanarak sağlık hizmetlerini geliştirmeyi planlıyor. Myongji Hastanesi, bu teknoloji sayesinde hastalara ait bilgilerin çok daha iyi bir şekilde saklanabileceğine inanıyor.

Bir araya gelen ikilinin amaçlarından biri, “hem özet hem de açık bir bulutu bir araya getiren melez bir bulut oluşturmak.” Hastalar, geliştirilecek olan bu yeni sistem üzerinden kendilerine ilişkin tıbbi bilgileri rahatlıkla paylaşabilecekler.

Sistem Blockchain teknolojisiyle desteklendiği için hastalara ait bu kişisel bilgiler, merkezi bir şekilde depolanmıyor olacak ve bu da söz konusu bilgilerin güvenlik düzeyini artıracak. Hastanenin yayınladığı basın duyurusuna göre ikili, sistemi geliştirmeye en kısa sürede başlayacak ve önümüzdeki sene içerisinde kullanıma açacak.

Güney Kore’de Blockchain teknolojisine duyulan ilginin git gide arttığı söylenebilir. Güney Kore’deki İnternet ve Güvenlik Kurumu (KISA) ve Bilim ve ICT Bakanlığı, geçtiğimiz ay yeni bir duyuru yaparak Blockchain projeleri için ayırdıkları bütçeyi artırdıklarını belirttiler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment