Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’daki Kripto Para Borsası Yeni Bir Yatırım Bankası Satın Aldı

Almanya‘daki kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden Bitcoin Group SE, ülkedeki Tremmel Wertpapierhandelsbank GmbH adlı bir yatırım bankasının tüm hisselerini satın aldı.

Yatırım Bankasına Yatırım

Cointelegraph auf Deutsch tarafından yapılan bir habere göre merkezi Almanya’nın Herford kentinde bulunan Bitcoin Group SE, bir yatırım bankasının hisselerini satın aldı.

Bitcoin Group SE, an itibariyle Almanya’nın yasal olarak düzenlenmiş tek kripto para borsası olan Bitcoin Deutschland AG’nin operatörlüğünü yapıyor.

Bitcoin Group SE, yatırım bankalarından Tremmel’ın tüm hisselerini satın alarak yeni bir yatırım yapmış oldu. Şirketin konu hakkında yayınladığı bildiriye göre banka başlıca menkul kıymet ticaretine odaklanıyor. Bitcoin Group SE’nin amacı, Tremmel aracılığıyla bankacılık lisansı alabilmek.

Bitcoin Group SE tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre şirketin bankacılık lisansı alması, sunduğu kripto para hizmetlerini ciddi ölçüde geliştirilebilmesi anlamına gelecek. Şirket, bu lisans aracılığıyla Almanya’nın çeşitli yerlerine kripto para ATM’leri kurmayı düşünüyor. Şirket, konu hakkında yayınladığı basın duyurusunda şöyle belirtiyor:

“Bankacılık lisansı sayesinde kendi kripto para ürünlerimizi oluşturabilecek, kripto para tabanlı öz sermaye ticareti yapabilecek, kripto para ATM’leri kurabileceğiz.”

Trammel’ın Genel Müdürü Rainer Bergmann, banka her ne kadar Bitcoin Group SE tarafından satın alınmış olsa da görevine devam edecek. Bergmann ayrıca Bitcoin Group SE ekibiyle işbirliği yaparak bankanın sunduğu emanet hizmetlerini de geliştirmeyi planlıyor.

Şirket, bankayı satın almak için tam olarak ne kadar para ödediğini belirtmese de ödediği ücretin yedi haneli bir sayı olduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment