Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın 2. En Büyük Borsası, İşlem Ücreti Olmayan Kripto Ticareti Uygulaması Çıkarttı

100 milyar ticari hacme sahip Almanya’nın en büyük ikinci borsası olan Stutgart Börse, 17 Mayıs tarihinde hiçbir işlem ücreti almayan bir kripto para ticareti uygulaması piyasaya süreceğini açıkladı. ‘Bison’ ismindeki bu akıllı telefon uygulaması finansal teknoloji startup’ı olan Sowa Labs ile birlikte tasarlandı ve 2018’in Sonbaharına kadar ücretsiz kullanıma sahip olacak.

Uygulamanın piyasaya ilk sürümünde öncelikli olarak Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple kripto para birimlerinin destekleneceğini ancak ”yakın gelecekte” başka kripto para birimlerinin daha uygulamaya ekleneceği belirtildi. Uygulama ve alım satım işleminin amacı bu işlemler için kolaylık sağlayıp kripto cüzdanları veya evrak işlerinden kurtulmak.

Uygulama bu özelliği ile kalmayıp kullanıcılara ‘Crpytoradar’ isimli yapay zeka veri analiz aracı da sunuyor. Cryptoradar günlük olarak kripto dünyasından 250.000 kripto ile ilgili tweet inceleyip topluluğun günlük yapısı ve ön görüleri hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlıyor. Basın saatine göre Crpytoradar’ın Bison internet sayfası üzerindeki algoritması Bitcoin, Ethereum ve Litecoin’i nötr bölgede gösterirken Ripple %50 bir biçimde artışa meyilli gibi gözükmekte.

Uygulamanın bir prototipi bugün Stuttgart’ta düzenlenen finans ve yatırım işlemleri fuarında sergilendi. Sowa Labs yönetim müdürü Dr Ulli Spankowski, Bison’un arkasında geleneksel bir borsa desteği bulunan ilk kripto para uygulaması olduğunu belirtti. Sowa Labs 1000 katılımcıdan oluşan anketlerinin, yatırımcıların çoğunun kripto piyasalarına ”daha kolay erişim” sağlamak istediklerini ortaya çıkardığını iddia ediyor.

Geçen hafta mobil borsa ticareti uygulaması Robinhood içerisinde 16 farklı kripto para biriminin işlem ücreti olmadan ticaretinin yapılabildiği kendi kriptoya özel platformlarını ABD çapında yaymak için 363 milyon fon toplamıştı. Ellerinde bulunan bu miktar ile Robinhood yaklaşık 5.6 milyar dolar değer ile ABD içerisindeki en değerli ikinci finansal teknoloji startup şirketi olmayı başarmıştı.

Bireylerin kripto dünyasına daha kolay erişim sağlamasının da ötesinde belki de Stuttgart Börse’nin yeni kripto girişiminin en önemli emsal olayı New York Borsası sahibinin BTC ile yapılacak olan Bitcoin vadeli takas sözleşmesi sunmayı planladığını belirtmesi oldu. Bu sayede geleneksel Wall Street müşterilerinin hem kripto para satın alabilmelerini hem de bunu yatırım olarak ellerinde tutabilmeleri mümkün olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment