Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Menkul Kıymetler Borsası, Müşterilerine Bitcoin Almanın Yolunu Açmak İstiyor

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) sahibinin, müşterilerine Bitcoin alım satım opsiyonu yaratmak istediği belirtildi. Çıkan haberler eğer gerçekleşirse, NYSE bir hafta içinde kripto paralar ile ilgili hamle yapan ikinci Wall Street devi olacak.

Amerikan basınının ismi açıklanmayan 4 farklı kaynağın bilgilerine dayandırarak kaleme aldığı haberde, borsanın müşterilere kripto para ticareti opsiyonu sunmak için kolları sıvadağı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde de, Goldman Sachs başkanı vadeli işlemlerin birkaç hafta içinde işleme başlayacağını açıklamıştı.

NYSE’nin sahibi olan ICE firmasının birçok finansal kurum ile kontak halinde olduğu aktarılırken, ICE’nin ana amacının, bankaların swap adı verilen kontrat satın alması ve bunun sonunda müşterilerin kripto para sahibi olmasını sağlamak olduğu iddia edildi.

Eğer bu hamle nihayete erer de NYSE de bu işe girerse, ünlü borsa Goldman Sachs’ın ardından kripto para sektörüne katılan ikinci Wall Street devi olacak. Daha önce aralarından NASDAQ’ın da bulunduğu birçok büyük veya orta – küçük hacimde firma, kripto paralar ile ilgili hamleler yaptı veya yapmayı planlıyor. NASDAQ’dan yapılan açıklamada gelecekte kripto para vadeli işlemleri ile ilgili bir platform açılabileceği belirtilmişti.

Yine bu hafta içinde Bill Gates, elinde olsa Bitcoin’in düşeceğine dair bahis yapacağını (short pozisyon alma) yapacağını açıklamış, Warren Buffett ise Bitcoin’i bir fare zehrine benzetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment