Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal’ın Kurucusu Peter Thiel Bitcoin Hakkındaki Düşüncelerini Açıkladı

PayPal’ın kurucusu Peter Thiel, CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Peter Thiel 2017 yılında net 2.6 milyon değerinde servete sahip olduğu bilinen bir girişimci, risk sermayedarı, siyasi eylemci aynı zamanda da yazar.  Thiel, risk sermayesi şirketi olan Founders Fund’ı işletmekte. Şirket Bitcoin karşılığında 12 ile 20 milyon dolar arasında değere sahip varlık alımı yapmış ve bu satın alım Ocak ayında 24 saatlik bir satın alma süreci Bitcoin’in fiyatının içerisinde 9% oranında artmasına sebep olmuştu.

Girişimci, Bitcoin’in günlük hayatta sıkça kullanılan bir para birimi olmaktansa tasarruf aracı olma şansının çok daha yüksek olduğu kanaatinde. Bitcoin’in tamamen kullanışsız olacağı bir seviyeye düşme ihtimalinin yüzde 50 ile 80 arasında olduğu buna karşılık fiyatının artma ihtimalinin de yüzde 20 ile 50 arasında değiştiği de Thiel’in dikkat çektiği noktalardan.

Thiel röportajında şu sözlere yer veriyor:

İnsanları şu an dışarı çıkıp bu kripto paraları satın almaya ikna edebileceğimden ise hiç emin değilim.

Girişimci ayrıca Ethereum gibi kripto paraların Bitcoin’i geçme sebebini bu paraların büyüklüğüne ve iyi özelliklerine bağlıyor, ancak yine de Bitcoin’e olan talebin yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Bitcoin’in herhangi bir varlık olmak yerine bir uzun dönem yatırım varlığı olabileceğini söyleyen Thiel, Bitcoin’i dijital altına benzetiyor.

Bitcoin meraklısı ve aynı zamanda yatırımcısı olan Thiel bitcoinden yana oldukça umutlu çünkü bugüne kadar yaptığı yatırımlardan büyük kazanç sağladığını söylüyor. Bitcoin’in dijital altına dönüştüğü hakkındaki fikirleri online platformlarda oldukça popülerleşmişti ve birçok yatırımcıya da kendilerini Bitcoin akımına dahil etmeleri için ilham olmuşa benziyor.

Peter Thiel’in şöyle açıklamaları da bulunuyor:

Bu noktada bazı istisnalar dışında hemen hemen her şeyden şüphe duyulmasına karşın ben tarafsız olacağım, altına eş değer olan bir şey olacak ve bu bahse gireceğiniz en büyük şey olacak.

Ve şunları ekliyor:

Yeni bir ödeme sisteminden bahsetmiyorum, bu bir cüzdanda yeri hiç değişmeyen altın barları olması gibi bir şey ve bunu dünyanın yok olmasına karşı direnen bir mekanizma olarak görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment