Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın Bitcoin Satışına Sert Eleştiri: Kripto Para Piyasasını Mahvediyor!

Almanya milletvekili Joana Cotar, hükümetin cüzdanındaki Bitcoinlerin büyük bir kısmını satma kararını sert bir şekilde eleştirdi.

Hükümetin kripto para borsaları Coinbase, Kraken ve Bitstamp’e toplamda 195 milyon dolar değerinde Bitcoin transfer etmesi, piyasada önemli dalgalanmalara yol açtı.

Bu durum, Bitcoin fiyatlarında belirgin dalgalanmalara neden oldu ve eleştirmenler, bu tür büyük ölçekli likidasyonların kripto piyasasının istikrarı üzerinde uzun vadeli olumsuz etkileri olabileceğini savunuyor.

Bitcoin, bu hafta içerisinde hem Almanya’nın hem Mt. Gox’un oluşturduğu satış baskısı ile değer kaybetti.

Gözden geçirmeye çağırdı

Joana Cotar, bir dizi tweet ile hükümetin bu hamlesini kınadı ve bu durumu ABD’deki Bitcoin’in stratejik rezerv para birimi olarak ele alınması tartışmalarıyla karşılaştırdı. Cotar, Şansölye Olaf Scholz’a hitap ederek bu stratejiyi yeniden gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.

Cotar, bu yaklaşımın ters etki yaratabileceğini vurguladı ve yetkilileri, 17 Ekim’de düzenlenecek “Ulus Devletleri İçin Bitcoin Stratejileri” başlıklı konferansa davet etti. Bu etkinlikte, JAN3 CEO’su ve tanınmış bir Bitcoin stratejisti olan Samson Mow konuşma yapacak. Mow, politikacıların Bitcoin’i ulusal ekonomilerini güçlendirmek için nasıl kullanabileceklerine dair bilgiler sunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!