Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın En Büyük Borsalarından Deutsche Boerse, Bir Blockchain Firmasından Hisse Satın Aldı

28 Ağustos tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Almanya’nın en büyük geleneksel borsalarından birisi olarak görülen Deutsche Boerse (DB), blockchain temelli likidite sağlayıcısı HQLAx ile olan ortaklığını, firmadan bir milyon avro değerinde azınlık hissesi satın alarak daha da ilerletti.

Deutsche Boerse AG 2015 yılı itibariyle yaklaşık 3.695 milyar avro gibi bir değere sahip piyasa organizatörü ve işlem hizmet sağlayıcısı olarak da adından sıkça söz ettirmekte.

İlk olarak 2018 yılının Mart ayında R3 Konsorsiyumunun Corda teknolojisini kullanarak blockchain temelli bir menkul kıymet kredi verme platformu olarak ortaklık imzalayan iki taraf, söz konusu yeni hamlenin ikisi  için de hizmetlerini genişletmeleri için bir fırsat olduğunu vurguladı.

HQLAX’ın CEO’su Guido Stroemer  ilk anlaşma için konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada şunları belirtmişti:

“Amacımız, dünya çapındaki farklı menkul kıymet emanet hesaplarından ikamet eden teminat havuzlarındaki likiditeyi harekete geçirmek.”

DB’nin küresel çapta menkul kıymet üzerinden kredi verme etkinliklerinden sorumlu yetkilisi Philippe Seyll ise konu hakkında şunları ifade etti:

”Bizim amacımız HQLAx gibi aynı düşüncede olduğumuz ortaklarla beraber çalışıp, menkul kıymet üzerinden kredi verme konusunda bir standart piyasa oluşturmak.”

DB yaptığı yeni hamle ile HQLAx’in yönetim kurulunda da iki kişilik koltuğa sahip oldu. Firma yaptığı basın açıklamasında bu olayın ”ileriye yönelik büyük bir hamle” olduğunu vurguladı.

DB yönetim kurulu üyesi Jeffrey Tessler Mart ayında yaptığı bir röportajda, blockchain veya kripto para birimleri ile ilgili herhangi bir unsurun, borsanın yeni ürününü üretme sürecine dahil olmayacağını söylemişti ancak daha sonra Mayıs ayında firma bu açıklamadan geri adım attı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment