Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Doğum Belgelerini Blockchain Üzerinden Verecek!

Batı Bengal içerisinde bulunan iki yerel hükümet, doğum belgesi ve nüfus cüzdanı için, Lynked.world isimli Hollanda menşeli bir blockchain uygulama şirketi tarafından geliştirilen blockchain platformunu kullanacak.

Bankura ve Durgapur yerel yönetimleri blockchain teknolojisi kullanarak, doğum belgesi veya buna benzer yasal belgelerin talep edildiğinde erişime daha kolay hale getirmeyi planlıyor.

Lynked World CEO’su ve kurucusu Arun Kumar, söz konusu süreçler için ”külfetli” işlemlerin çok büyük bir yük olduğunu ve vatandaşların temel hizmetler için bile devlet kurumlarının önünde ellerinde kimlikleri ile saatlerce beklemeleri gerektiğini vurguladı.

Kumar söz konusu platformun hazır olduğunu ve iki yerel yönetimin de doğum belgesi veya diğer yasal evrakları 2018 yılının Eylül ayından itibaren dağıtabileceğini vurguladı. Yıl sonuna kadar blockchain ağı üzerinden 1 milyondan fazla doğum belgesi verilmesi planlanmakta.

”Bu doğum ve diğer belgeler hükümetler tarafından dijital olarak onaylanacak ve, belgenin sahibinin erişim izni verdiği diğer üçüncü taraf kurumlar tarafından görüntülenebileceği blockchain platformunda saklanacak. ”

”Temel olarak Blockchain belgenin sahibi ile beraber söz konusu belgenin hash değerini yazmaya yarayacak.”

Vatandaşların başvuru yapması için gereken token ise firmanın çıkarttığı LYNK isimli token olacak. Firma özellikle içerisinde tıbbi kayıtlar, pasaport belgeleri, akademik bilgiler ve ehliyet gibi kişisel belgelerin yer aldığı bir dijital cüzdanın da bulunduğu kendi uygulaması aracılığıyla kimlik doğrulama üzerine yoğunlaşmakta. Söz konusu uygulama sayesinde sadece QR kod taratması yapılarak kişinin bütün bilgileri doğrulanabiliyor ve böylece uzun kimlik doğrulama süreçleri de tarihe karışıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment